30.8.2019 13:54

Μία προβλήτα αφιερωμένη στον «ήρωα του Αιγαίου»

Σε «Προβλήτα Κυριάκου Παπαδόπουλου» μετονομάστηκε μέρος του Λιμένα Μυτιλήνης, προς τιμήν του λιμενικού που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης που γνώρισε η χώρα μας – και κυρίως τα νησιά του Βορείου Αιγαίου- το 2015.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, για την ονοματοδοσία, το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το Λιμεναρχείο Λέσβου παρέστη η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρ. Καλογήρου, η οποία ανέφερε τα εξής:
«Χαιρετίζοντας τη σημερινή εκδήλωση που γίνεται με την ευκαιρία της ονοματοδοσίας του προβλήτα Μυτιλήνης ως πράξη οφειλόμενης τιμής στον Πλωτάρχη Λ.Σ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω το ιδιαίτερο ήθος ενός ανθρώπου που με τη συνολική στάση του και την αυτοθυσία του παραμένει για όλους ένα υπόδειγμα προσφοράς στους ανθρώπους.
Οφείλουμε όλοι πάντα να μην ξεχνάμε ποτέ ανθρώπους όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Το εμβληματικό του πρόσωπο, αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης.
Στο πρόσωπο του Κυριάκου Παπαδόπουλου τιμάμε ταυτόχρονα σήμερα το ήθος και τις αξίες που οδηγούν καθημερινά την πράξη των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που όλοι γνωρίζουμε ότι δίνουν πάντα στην πρώτη γραμμή τον καλύτερο εαυτό τους».

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ