16.5.2014 11:47

Μία ίδρυση, δύο υποβιβασμοί σχολείων

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ.ΑΛΛΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η δημοσιοποίηση και μόνο από «Τα Νέα» της πρόθεσης του Υπ. Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση του νέου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Χίου, σκόρπισε αισιοδοξία στην τοπική επιτροπή που παρακολουθούσε από κοντά το ζήτημα και μάλιστα επισκέφθηκε την Αθήνα ουκ ολίγες φορές προκειμένου να ισχυροποιήσει το αίτημα της ίδρυσης.

Το Τπ. Παιδείας έχει καταλήξει στην απόφαση για την ίδρυση, ωστόσο απομένει και η τελική έγκριση του υφυπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για να θεωρήσουμε ότι το σχολείο τελικά θα ιδρυθεί.

«Η διαδικασία προβλέπει το Υπ. Παιδείας να αποστείλει στο αντίστοιχο των Οικονομικών το αίτημα και να περιμένει την τελική έγκριση. Επειδή όμως υπήρχε μια υποψία ότι Υπ. Οικονομικών ενδεχομένως θα αντιδρούσε στην δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, το θέμα δημοσιοποιήθηκε για να υπάρξει μια σχετική πίεση για τη δημιουργία τους», εξηγεί στον «π» ο Βίκτωρ Χατζησταμάτης, θεωρώντας ότι το αίτημα έχει φτάσει στην υλοποίηση και δύσκολα θα ακυρωθεί.

Με βάση την ίδια απόφαση υποβιβάζονται τα δημοτικά σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων που σημαίνει ότι καταργείται από μία οργανική θέση δασκάλου στις δύο αυτές σχολικές μονάδες. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ