Κοινωνία

27/10/15 14:21

τελ. ενημ.: 28/10/15 15:38

Μη σε πετύχουν...

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΟΠΕΙΣ ΕΞΩΛΕΜΒΙΩΝ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

Το... πανηγυράκι που έχει στηθεί γύρω από τις κλοπές εξωλέμβιων δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι μόνο εμείς σε τοπικό επίπεδο. Το γνωρίζει και ήδη σχεδιάζει τρόπους αντιμετώπισης και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, με πρόστιμα που θα σφυρίξουν... στα αυτιά όσων τους τελευταίους μήνες επιδίδονται κατ’ εξακολούθηση σε μαζικές κλοπές εξωλέμβιων από τα σκάφη που μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τα αθηναϊκά ΜΜΕ, εντατικοί έλεγχοι σε σκάφη και ιδιοκτήτες, σε χώρους φύλαξης και στη θάλασσα, όπου απλά με μια ταυτοποίηση της άδειας και του σειριακού αριθμού της εξωλέμβιας μηχανής που έχει δηλωθεί θα φαίνεται αν κάποιος έχει όντως αγοράσει τη μηχανή ή όχι. Μάλιστα επειδή έχει προβλεφθεί ότι πολλοί θα σπεύσουν από τις κλεμμένες εξωλέμβιες να ξύσουν ή να αλλοιώσουν τους αριθμούς πλαισίου, ο τρόπος εντοπισμού γίνεται ακόμη πιο εύκολος.

Οι Κινέζοι, οι Τούρκοι και τα EU και CE

Κάθε εξωλέμβια που εισάγεται και εμπορεύεται στην Ε.Ε. φέρει τις πιστοποιήσεις ελέγχου της Κοινότητας, δηλαδή τα σήματα E.U. και C.E. που αποδεικνύει ότι οι μηχανές έχουν τις προδιαγραφές που θεσπίζουν οι ευρωπαϊκοί φορείς. Αντίθετα, οι μηχανές που έρχονται με τα σκάφη από την Τουρκία δεν διαθέτουν τέτοιες πιστοποιήσεις. Οι περισσότερες μάλιστα είναι Κινεζικής προέλευσης.

Το Λιμενικό θα εντοπίζει, θα ελέγχει το σκάφος και εάν διαπιστωθούν παραποιήσεις ή αδήλωτες μηχανές τα πρόστιμα θα είναι βαριά και ασήκωτα, συν ότι ενδέχεται να υπάρξει και κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη.

Ας έχουν το νου τους λοιπόν όσοι έκαναν σπορ, τη συλλογή εξωλέμβιων. Το πανηγύρι οδεύει στο τέλος του.... 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση