12.7.2016 15:25

Μέτρα κατόπιν εορτής

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΚΙΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ

Χρειάστηκε να κάνουν τον γύρο της Τουρκίας οι τριτοκοσμικές εικόνες της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να συσκεφθούν αναζητώντας λύσεις στο καίριο ζήτημα της παροχής ανθρώπινων συνθηκών αναμονής των Τούρκων επισκεπτών.

Η εκ των υστέρων προσπάθεια

Σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Μ. Βουρνού, Τελωνείο, Λιμεναρχείο, Λιμενικό Ταμείο και τουριστικοί πράκτορες εξέτασαν όλα τα νέα δεδομένα καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι εικόνες αντίστοιχες όσων κατέγραψαν τα τοπικά ΜΜΕ την περασμένη Τετάρτη αποτελούν πλήγμα για το νησί που με κάθε τρόπο πασχίζει να διατηρήσει τον τουρισμό από τις τουρκικές μεγαλουπόλεις.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τελωνείου θα τις έχει αποκλειστικά το Λιμενικό Ταμείο με την Αστυνομία και τους τελωνειακούς υπαλλήλους να αρκούνται απλά στη διεκπεραίωση των εγγράφων.

Όπως έγινε γνωστό μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η περγοτέντα που είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία του Χειμώνα. Παράλληλα αποφασίστηκε η τοποθέτηση επιπλέον σκιάστρων σε ύψος 5 μέτρων καθώς και η τοποθέτηση ξύλινων κατασκευών του περιφραγμένου εξωτερικού χώρου της αίθουσας επιβατών που θα χρησιμοποιούνται είτε ως καθίσματα είτε ως σημεία εναπόθεσης αποσκευών για τους επιβάτες της Τουρκίας.

Παράλληλα με απόφασή του το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει στην παραχώρηση άδειας για την τοποθέτηση αυτόματων πωλητών καφέ, νερού και αναψυκτικών στο εσωτερικό της αίθουσας επιβατών.

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα της ανεπάρκειας χώρου πρόσδεσης των πλοίων που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Χίου – Τσεσμέ, και με δεδομένη την αδιαλλαξία των τουριστικών πρακτόρων να τροποποιήσουν τις ώρες των δρομολογίων πάρθηκε η απόφαση της επέκτασης του περιφραγμένου χώρου προς τα νότια, μέχρι εκεί δηλαδή που ξεκινάει ο χώρος στάθμευσης των παλαιών ναυτώνων (μπούρτζι). 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ