15.2.2016 10:07

Μέσω της Χίου θα μετέφεραν όπλα στην Τουρκία τρεις Ιρακινοί

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, απήγγειλε η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης στους τρεις Κούρδους με βρετανικά διαβατήρια που συνελήφθησαν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες οπλισμού μέσα σε δύο τροχόσπιτα.

 

Οι συλληφθέντες υποστήριξαν πως επρόκειτο να ταξιδέψουν στη Χίο και από εκεί στην Τουρκία με τελικό προορισμό Κούρδους αντάρτες. Αρνήθηκαν, όμως, να αποκαλύψουν από πού προμηθεύτηκαν τα όπλα. Το μόνο που είπε ένας εξ αυτών ήταν πως οι δικοί του "πεθαίνουν εκεί κάτω" και πως "κάτι έπρεπε να κάνει" κι εκείνος.

 

Οι αρχές, που εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τους συλληφθέντες, που διέμεναν για 9 ημέρες σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, και τους συνέλαβαν "κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πολυήμερης παρακολούθησης σε συνεργασία με την ΕΥΠ" όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδινός.

 

Εκτός από τα όπλα, στην κατοχή των συλληφθέντων οι αρχές βρήκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ένα εισιτήριο με ημερομηνία 10/1/2016 από Ντιγιάρμπακιρ για Κωνσταντινούπολη, καθώς και τα εισιτήρια με τα οποία είχαν περάσει από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα. Βρήκαν επίσης και απόδειξη διέλευσης από τα διόδια στα Μάλγαρα με ημερομηνία 2/2/2016. Ο ένας από τους συλληφθέντες είχε πάνω του και μια απόδειξη από κατάστημα της Γερμανίας.

 

Ο βαρύς οπλισμός που μετέφεραν οι Κούρδοι ήταν κρυμμένος σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες μέσα στα τροχόσπιτα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στους Κήπους του Έβρου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ