31.1.2017 9:57

Το μέλλον είναι στην καινοτομία

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Μια μοναδική ευκαιρία, να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες που δίνει το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, θα έχουν οι Χιώτες την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 18:30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου με την υποστήριξη του Δήμου Χίου, του Επιμελητηρίου της Χίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τι είναι το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) και αναδεικνύει έναν έως πέντε νικητές κάθε χρόνο. Ο θεσμός ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και την ουσιαστική υποστήριξη των πλέον υποσχόμενων επιχειρηματικών ιδεών στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μέσα στην παρατεταμένη περίοδο κρίσης και οικονομικής ύφεσης. Πλέον υπάρχουν 14 νικήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οκτώ διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής τεχνολογίας, της ανάπτυξης εφαρμογών, του πολιτισμού, των τροφίμων & ποτών και της ενέργειας. Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έσοδα, προσελκύουν εξωτερικούς επενδυτές και δημιουργούν εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θεσμού, έχουν υποβληθεί περισσότερα από 2.600 επιχειρηματικά σχέδια στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Από το 2012 έως και το 2016, το Βραβείο έχει προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση ύψους περίπου €3.525.000

Η εκδήλωση

Η καταγωγή της οικογένειας Λογοθέτη (Libra Group) από τη Χίο είναι η αιτία και η ευκαιρία παράλληλα για τη διοργάνωση αυτής της ενημερωτικής εκδήλωσης από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας στη Χίο με θέμα: "ΙΔΕΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ".Εκπρόσωποι της Ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, καθώς και του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, εστιάζοντας σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια επιχειρηματική ιδέα για να ξεχωρίσει και να εξελιχθεί, προσελκύοντας χρηματοδότηση, υποστήριξη και επενδυτές.Στην εκδήλωση, που αφορά και όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2017, στελέχη του Βραβείου θα δώσουν συμβουλές για την καλύτερη παρουσίαση μίας επιχειρηματικής ιδέας και τη σωστή συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής. https://www.hellenicaward.com/gr/Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, θα μεταφερθεί τεχνογνωσία για το πως θα έπρεπε να παρουσιαστούν αυτές οι ιδέες ενώ κάποιες επιχειρήσεις που ήταν φιναλίστ τα προηγούμενα χρόνια θα δείξουν την πορεία τους και την επιχειρηματική σταδιοδρομία τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Υποψηφιότητες

Στις 16 Φεβρουαρίου με ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης λήγει η προθεσμία υποβολής των προτάσεων που μπορούν να διεκδικήσουν άτοκη χρηματοδότηση ύψους € 1.250.000,καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης,καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας είναι μια μοναδική ευκαιρία, που ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και ιδέας των διαγωνιζόμενων προσφέρει στήριξη σε νέες επιχειρήσεις να παραμείνουν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους στην Ελλάδα και μόνο η διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης στη Χίο που βρίσκεται πολύ χαμηλά σε επίπεδο επιχειρηματικών σχεδίων και γενικότερα επιχειρηματικότητας είναι πολύ σημαντικό και μια ευκαιρία που τουλάχιστον όσοι ενδιαφέρονται δεν θα έπρεπε να την αφήσουν να πάει χαμένη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ