21.8.2014 18:09

Μέχρι και την Άνοιξη του 2015 η ανάπλαση της "φτωχιάς" προκυμαίας

Με ορίζοντα την Άνοιξη του 2015 θα ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης της φτωχιάς προκυμαίας. Σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη η Τεχνική Υπηρεσία ετοιμάζεται να δημοπρατήσει την κατασκευή πεζοδρομίων εντός της εβδομάδας με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στις 900.000 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αποδώσει ενιαία εικόνα στην παραλιακή ζώνη του Λιμένα Χίου. Ήδη ο κ. Τσακός με ενημέρωσε ότι είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το έργο. Υπολογίζουμε ότι το πρώτο κομμάτι του έργου θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο ενώ μέχρι την άνοιξη του 2015 θα έχει αναπλαστεί όλη η βόρεια πλευρά μέχρι και τέλος της οδού Νεωρίων», σημείωσε ο δήμαρχος Χίου στον «π».

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι το έργο ξεκινάει με εξασφαλισμένες τις μισές πιστώσεις καθώς υπάρχουν μόνο οι 480.000 ευρώ από τις συνολικά 900.000.

«Αυτό σημαίνει ότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να μεταφέρει το άλλο μισό του έργου στο νέο προϋπολογισμό του 2015 και να βρει και τα υπόλοιπα χρήματα, όπως κάναμε κι εμείς. Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι θα πρέπει να λέγεται «φτωχή προκυμαία», μόνο κατ΄ όνομα. Η Νεωρίων είναι το πρώτο σημείο που αντικρίζει ο επισκέπτης εξερχόμενος από το πλοίο ή από το Τελωνείο», είπε κλείνοντας ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ