10.1.2013 17:27

Μεγαλώνει το Νοσοκομείο, μειώνονται οι γιατροί!

• ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΑΦΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Το χρόνο πίσω γυρίζει για το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Ιδρύματος, έτσι όπως αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 28/12/2012. Και αυτό γιατί, ενώ κανείς θα περίμενε ότι η προσθήκη της νέας πτέρυγας θα επιφέρει και την ανάλογη προσθήκη προσωπικού, η κυβέρνηση, αγνοώντας τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων του νησιού, όχι μόνο αφαίρεσε από τη διοίκηση του Ιδρύματος τη δυνατότητα πρόσληψης νέου προσωπικού σε όλους τους τομείς αλλά μείωσε σημαντικά τις ήδη υπάρχουσες θέσεις!

Οι αλλαγές

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το κύριο πλήγμα από τις αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του «Σκυλίτσειου» δέχεται το ιατρικό προσωπικό, με τον Θ. Καρτάλη να κάνει λόγο για σαφέστατη υποβάθμιση του επιπέδου υγειονομικής περίθαλψης στο νησί.

Σε γενικότερα πλαίσια ο νέος κανονισμός περιορίζει το προσωπικό του Νοσοκομείου από τις 71 θέσεις που είναι σήμερα σε 63.  Για τους ιατρούς καταργείται το δικαίωμα πρόσληψης στις λεγόμενες «πολυτελείς» ειδικότητες, όπως αυτές των αλλεργιολόγου, ογκολόγου, φυσίατρου και κυτταρολόγου, ενώ καταργείται η μία θέση εκ των τριών ουρολόγων που αντιστοιχεί σε συμβασιούχο ιατρό.

Το δικαίωμα ενίσχυσης του προσωπικού τους χάνουν τρεις κλινικές και συγκεκριμένα η Ψυχιατρική, το Αιματολογικό και η Νευρολογική. Στην περίπτωση μάλιστα της τελευταίας κλινικής, που αποτελεί και μονοειδικότητα, σε περίπτωση συνταξιοδότησης του ήδη υπάρχοντος ιατρού οδεύει προς κλείσιμο, αφού δεν δικαιολογείται καμία αντίστοιχη πρόσληψη!

Στην προσπάθειά του να περικόψει θέσεις και συνεπώς κονδύλια το Υπ. Υγείας προχωρά ακόμα και σε ακατανόητες ενέργειες, αφού συγχωνεύει τους ωτορινολαρυγγολόγους με τους οφθαλμιάτρους σε μία ενιαία κλινική, με διευθυντή ιατρό της δεύτερης ειδικότητας.

Λιγότερη ποιότητα

Σημαντικές όμως είναι και οι αλλαγές που θα δεχθεί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αφού, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει μείωση στον αριθμό των απασχολουμένων, 4 από τους νοσηλευτές Τ.Ε. αντικαθίστανται από 4 Δ.Ε. μη εξειδικευμένους.

Τέλος, πλήγμα δέχεται και το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, μιας και οι περικοπές φθάνουν τις 4 στον αριθμό, από φαρμακοποιούς μέχρι διοικητικούς και οικονομικούς συνεργάτες, από 7 που είναι σήμερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ