18.4.2016 11:53

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα αντισεισμικά σεμινάρια της Περιφέρειας

Με την παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, πραγματοποιούνται στη Χίο τα σεμινάρια για το κρίσιμο θέμα της Αντισεισμικής Προστασίας, που οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

 

Τα σεμινάρια, στοχεύουν στην ενημέρωση των στελεχών των βρεφονηπιακών σταθμών και των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα αντισεισμικής προστασίας των σχολικών μονάδων. Η δράση αυτή είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των παιδιών, ενώ παράλληλα τα ενημερώνει για το πώς θα προφυλάσσονται από τους κινδύνους. Η γνώση διατηρείται ουσιαστικά σε όλη τους τη ζωή, ενώ παράλληλα είναι και πολλαπλασιαστική για το περιβάλλον των μαθητών και τις οικογένειές τους.

 

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται σε μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τους δήμους του Βορείου Αιγαίου και τον ΟΑΣΠ.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης τόνισε: «Η γνώση και η σωστή προετοιμασία για το τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές στην περίπτωση σεισμού, συντελεί καθοριστικά στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών που θα μπορούσε να δημιουργήσει ο πανικός, που είναι πάντοτε ο χειρότερος σύμβουλος. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε θερμά τον ΟΑΣΠ που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας για τη συνδιοργάνωση αυτού του διήμερου σεμιναρίου ενημέρωσης των στελεχών της εκπαίδευσης στη Χίο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ