27.3.2014 16:18

Με στόχο την έξοδο της Χίου στην Ευρώπη

Συνάντηση στελεχών της Aegean Airlines με παράγοντες και φορείς του νησιού

Νέες ελπίδες για την αεροπορική σύνδεση της Χίου με χώρες κυρίως του Ευρωπαϊκού βορρά γέννησε η συνάντηση των εκπροσώπων της Aegean Airlines με φορείς του νησιού με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος σε αγορές που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες.

Οι προϋποθέσεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι εκπρόσωποι της εταιρίας και συγκεκριμένα οι Στέφανος Σαδόπουλος Διευθυντή Πωλήσεων Ελλάδας και Περίανδρος Επιτροπάκης, Διευθυντής Πωλήσεων Ν. Ελλάδας έθεσαν ως προαπαιτούμενο την εύρεση ενός Tour Operator που να μπορεί να καλύψει τουλάχιστον το 60% των θέσεων του αεροσκάφους σε εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς Χίο, οι λεπτομέρειες των οποίων θα καθοριστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόσφορο έδαφος

Στα θετικά της συνάντησης είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά αερομεταφορέας συμφωνεί με τα ζητούμενα της τοπικής αγοράς καθώς μέχρι πρότινος ναι μεν υπήρχε ενδιαφέρον από την Ευρώπη ωστόσο η προώθηση της Χίου κολλούσε στους όρους μεταφοράς των επιβατών με συγκεκριμένες εταιρίες.

«Σίγουρα υπάρχει ένα πρόσφορο έδαφος και μπορώ να πω ότι μιλάμε για χώρες που ταιριάζουν στο τουριστικό προϊόν της Χίου. Όλα αυτά βέβαια θα τα δούμε πολύ σύντομα σε ανάλογες επαφές που θα πραγματοποιηθούν με τους υπεύθυνους της εταιρίας», σημείωσε ο Θ. Μιχαλάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι  Κ.Μούνδρος, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δ. Χίου, Γ. Γεωργούλης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου,  Δ.Κιτριλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, Ρ. Δαμίγου, Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού, Ναυτιλίας & Απασχόλησης Δ. Χίου, Θ. Μιχαλάκης και Αντιγόνη Μαϊστράλη, επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου του νησιού μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ