28.7.2014 10:12

Με πρότυπο άλλες περιοχές θα γίνει η αξιοποίηση

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΑ ΛΗΜΝΙΑ

Παραδόθηκε από τον εργολάβο στον ΕΟΤ το νέο αλιευτικό καταφύγιο στα Λημνιά της Βολισσού, υποδομή που αναμένεται να προσδώσει στην περιοχή δυνατότητες για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη με γνώμονα την εξυπηρέτηση αλλά και τη φιλοξενία των διερχόμενων ή επισκεπτόμενων την περιοχή σκαφών αναψυχής. Στην διαδικασία παράδοσης, ο ΕΟΤ προσκάλεσε πέρα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου και το νέο δήμαρχο Μαν. Βουρνού, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους του ΕΟΤ για το ζήτημα που προκύπτει με τις επιπλέον ανάγκες επέκτασης και ενίσχυσης του ολοκληρωμένου έργου, καθώς είχε αποδειχθεί «ευάλωτο» στους δυνατούς νοτιάδες που κατά περιόδους πνέουν στην περιοχή.

«Δεν υπήρξε ενδιαφέρον» υποστηρίζει ο ΕΟΤ

Σύμφωνα και με έγγραφο του αρμόδιου υπουργείου αλλά και του ΕΟΤ το έργο έχει ανάγκη από επιπλέον 500.000 ευρώ προκειμένου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι νέες βελτιώσεις. Γι’ αυτό το θέμα ελάχιστα δείχνει να έχουν γίνει από το Δήμο Χίου που προφανώς έδειξε μεγαλύτερη ανοχή στο ζήτημα από ότι το υπουργείο περίμενε. Παρά το ότι έχουν γίνει αρκετές οχλήσεις προς τον Δήμο για να προχωρήσει, το θέμα δείχνει να καθυστερεί επικίνδυνα με ότι συνεπάγεται για τις πιστώσεις.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες επέκτασης και να πληρωθούν από το πρόγραμμα του υπουργείου για να μην επιβαρυνθεί στη συνέχεια η Προγραμματική Περίοδος και οι δικές μας πιστώσεις. Έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει, ωστόσο αισιοδοξώ ότι παρά την καθυστέρηση που για διάφορους λόγους προέκυψε από την απερχόμενη δημοτική αρχή, το θέμα θα προχωρήσει», δηλώνει στον «π» ο Μαν. Βουρνούς.

Στα πρότυπα όσων λειτουργούν αποτελεσματικά

Σκοπός και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει με βάση τα επιτυχημένα παραδείγματα άλλων παρόμοιων υποδομών.

«Έχουμε απευθυνθεί σε περιοχές που λειτούργησαν με επιτυχία λιμενικές υποδομές τέτοιες και περιμένουμε να εντοπίσουμε το καλύτερο παράδειγμα. Το αλιευτικό καταφύγιο ανοίγει νέες προοπτικές για την περιοχή της Αμανής και τη βορειοδυτική Χίο και επιθυμία μας είναι με τον συντονισμό όλων να βρούμε το μοντέλο της χρήσης που θα είναι καλύτερο» συμπληρώνει ο δήμαρχος. Να σημειωθεί ότι το έργο αφορά πέραν των άλλων και σε τουριστική χρήση του λιμένα γεγονός που αποδεικνύει και την ανάγκη για να λειτουργήσει με απόλυτα σύγχρονο και προσιτό για τους ιδιοκτήτες σκαφών τρόπο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ