9.8.2022 7:22

Με πανσέληνο σε μονοπάτια του Αίπους

Οι «Φίλοι Μονοπατιών Χίου» διοργανώνουν την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 την 6η πεζοπορία με πανσέληνο. Με οδηγό τo φεγγάρι του Αυγούστου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν σε πανάρχαια τσοπάνικα μονοπάτια του Αίπους.

Η διαδρομή μήκους 4 χιλιομέτρων περίπου, είναι μέτριας δυσκολίας και ο αναμενόμενος χρόνος πορείας είναι περίπου 2ώρες. Ωστόσο επειδή η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί στο τραχύ έδαφος του Αίπους, και ένα άλλο τμήμα της θα διανυθεί το βράδυ, η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους.

Αφετηρία της κυκλικής βραδινής πεζοπορίας θα είναι η Κιβωτός του Κόσμου στο Αίπος. Συντεταγμένα και προσεχτικά θα ανηφορίσουμε για 1,8χλμ. περίπου μέχρι το τριγωνομετρικό του Αίπους, απ΄όπου η θέα είναι μοναδική !!! Στα πόδια μας βρίσκεται ο Βροντάδος και η καταπράσινη Κλειδιού ενώ απέναντι βλέπουμε τα μικρασιατικά παράλια, από όπου θα ανατείλει το φεγγάρι !!!Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε σε κάπως δύσβατο γιδόστρατο για να τερματίσουμε στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η ιδιαίτερη αυτή διαδρομή κινείται σε ένα μυσταγωγικό τοπίο με εμφανή τα ίχνη από την αρχαιότητα. Εντυπωσιάζουν οι παλιές πετρόχτιστες μάντρες, τα παλιά καμίνια και τα πετρόχτιστα Γυρίσματα και φυσικά τα τοπία του Αίπους !!

Μέλη και Φίλοι του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ συντήρησαν την διαδρομή, αλλά παρόλα αυτά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και εμπειρία.

Συγκέντρωση: Παρασκευή 12 Αυγούστου στην Κιβωτό του Κόσμου στις 19:15

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: Από Δευτέρα 8 Αυγούστου μέχρι και την Πέμπτη 11 Αυγούστου (10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00) στην γραμματέα του συλλόγου κα. Βορριά Ματούλα στο τηλ.  697 93 45 324                                   

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας με άφθαρτη σόλα, φακός κεφαλής, μπαστούνια πεζοπορίας ( μπατόν ), σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό και κάτι φαγώσιμο ( π.χ.ενεργειακό σνακ, ξηρούς καρπούς μπάρες ενέργειας, παστέλι, φρούτα )

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.

Οι συμμετέχοντες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατύχημα και τραυματισμούς ή απώλεια αντικειμένων.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ