13.10.2014 13:23

Με μπακαλίστικες λογικές η ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, εκπροσωπούμενη από τις Ε. Πίπα, Α. Τσόκου και Η. Φύλλα συμμετείχε στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο στις 3-5 Οκτωβρίου.
Στο συνέδριο αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των Κινητών Μονάδων, στη διασύνδεση και την συνεργασία τους με την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις άλλες δομές ψυχικής υγείας και τις ΤΕΨΥ. Επίσης, τέθηκαν ζητήματα πρόσβασης των εξυπηρετούμενων στους χώρους όπου κινείται η κάθε μονάδα και παρουσιάστηκαν εναλλακτικές και καινοτόμες μορφές προσέγγισης και θεραπείας.
Από την αποτίμηση των συμπερασμάτων αυτής τη συνάντηση αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας συνεχίζει να ακρωτηριάζεται  στο βωμό μίας παράλογης κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που αδιαφορεί για τις ανάγκες των ασθενών.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ