11.2.2016 15:38

Με μαθητική έμπνευση τα οικολογικά μηνύματα των απορριμματοφόρων

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Η καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του  Δήμου Χίου και του Γραφείου Σχολικών Προγραμμάτων φαίνεται να συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση των κοινών δράσεων που πραγματοποίησαν τα Χριστούγεννα. Στη νέα συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης με τον Πρόεδρο της ΔΙΑΝΟΧ Σωκρ. Συριώδη και την υπεύθυνη του Τομέα Σχολικών Προγραμμάτων Ανατολή Βροχαρίδου συζητήθηκαν οι νέες δράσεις ανακύκλωσης που πρόκειται να ξεκινήσουν στα σχολεία.  « Ο δήμος θα αναλάβει να  ενημερώσει όσα σχολεία επιθυμούν για την ανακύκλωση ανταμείβοντας μάλιστα όσα συμμετέχουν με οικονομική ενίσχυση για κάλυψη σχολικών αναγκών. Βέβαια πρώτα πρέπει να καταγράψουμε τις ανάγκες όσων σχολείων εκδηλώσουν ενδιαφέρον καθώς και αν διαθέτουν στους αύλειους χώρους τους κάδους ανακύκλωσης, δήλωσε στον «π» η υπεύθυνη του Γραφείου Σχ. Δραστηριοτήτων Αν. Βροχαρίδου.

Παράλληλα ανέφερε ότι διεξάγεται μαθητικός διαγωνισμός συγγραφής καλύτερου οικολογικού μηνύματος. Τα πιο εμπνευσμένα θα κοσμήσουν τα απορριμματοφόρα ανακύκλωσης.   « Η οικολογική συνείδηση δημιουργείται κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας και στόχος μας με αυτή την δράση είναι να ενισχύσουμε στην συνείδηση των παιδιών την σημασία της ανακύκλωσης. », κατέληξε η Αν. Βροχαρίδου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ