11.2.2014 11:12

Με γιλέκο και με σφίγγα

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ

Τα κενά που άφησε πίσω της η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας επιχειρεί να κλείσει η δημοτική αρχή, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν συσσωρευτεί στο γραφείο του Π. Στεφάνου εκατοντάδες παραβάσεις που αφορούν την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και κυκλοφορίας Ι.Χ. οχημάτων και δικύκλων, χωρίς να μπορούν να βεβαιωθούν ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών.

Η εισήγηση

Με εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Χίου ζητά την επαναφορά στον Δήμο αρμοδιοτήτων που με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν εκχωρηθεί στην Αστυνομία.

«Με την κατάργηση των δημοτικών αστυνομικών πολλά πράγματα βρέθηκαν στον αέρα. Δηλαδή ναι μεν εμείς αποφασίζαμε μέσα από κανονιστικές διατάξεις ορισμένα πράγματα,  τα οποία όμως δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε αν εφαρμόζονται γιατί έπρεπε να τα παραπέμπουμε στην Αστυνομία, η οποία είναι ήδη επιφορτισμένη με σειρά άλλων πραγμάτων.

Ουσιαστικά με την εισήγηση που φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητάμε 4 δημοτικούς υπαλλήλους να επιφορτιστούν αφενός με την εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στην κυκλοφορία των τροχοφόρων στους πεζόδρομους και στις πλατείες, αφετέρου με τον έλεγχο τήρησης των διατάξεων που αφορούν τις κάθε είδους κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές αρχές και την επιβολή διοικητικών μέτρων, όπως η ελεγχόμενη στάθμευση», εξήγησε ο κ. Στεφάνου.

Στο ερώτημα για το πώς οι πολίτες θα ξεχωρίζουν τους συγκεκριμένους υπαλλήλους ο αντιδήμαρχος Χίου σημείωσε:

«Προβλέπουμε ότι θα φοράνε γιλέκο και θα έχουν ευδιάκριτο το σήμα του Δήμου Χίου με τη σφίγγα και το όνομα, ώστε όλοι να ξέρουν ότι πρόκειται για κλιμάκιο ελέγχου του Δήμου», κατέληξε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ