10.12.2014 12:22

Με το φανάρι στο Λιθί

ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Με τα κεριά και τους εναλλακτικούς τρόπους φωτισμού και θέρμανσης κοντεύουν να μάθουν να ζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι του Λιθίου, λόγω των αλλεπάλληλων και πολύωρων διακοπών στη ρευματοδότηση του χωριού.

Η αιτία για τις διακοπές αυτές είναι αποτέλεσμα της  καταστροφικής πυρκαγιάς του Αυγούστου του 2012. Οι καμένοι κορμοί, πέφτουν σαπισμένοι πια από τις βροχές πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και προκαλούν ζημιές. Η ρευματοδότηση διακόπτεται μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και το χωριό μένει για ώρες ολόκληρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

« Την προηγούμενη φορά η διακοπή κράτησε 13 ώρες. Το χειμώνα μπορεί να μην έχουμε τον τουρισμό, μπορεί να μη λειτουργούν τόσα καταστήματα, αλλά μια πολύωρη διακοπή είναι μεγάλο ζήτημα. Μπαίνουν θέματα υγείας, για ηλικιωμένους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μηχανήματα κατ οίκον, για τα παιδιά στο σχολείο, για όλα τα σπίτια που δεν μπορούν να λειτουργήσουν την οικιακή θέρμανση. Η απομόνωση γίνεται ακόμη πιο έντονη και σκληρή όταν δεν υπάρχει λίγο... φως» δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού Μ. Κοντούδης στον «π».

Ο Μ. Κοντούδης, έχει απευθυνθεί προφορικά αλλά και γραπτά σε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, στον δήμο, τη ΔΕΗ αλλά ακόμη δεν έχει δει αποτέλεσμα στις ενέργειες του. «Τους έχω ενημερώσει όλους και εγγράφως και προφορικώς, αλλά δε γίνεται τίποτα. Τα δέντρα στέκουν σάπια στις παρυφές του δρόμου αλλά και μέσα στο δάσος εκεί από όπου εκτείνεται για περίπου ένα χιλιόμετρο, το δίκτυο της ΔΕΗ.  Υπάρχει κίνδυνος και για τα διερχόμενα οχήματα και πρέπει να καθαριστεί αυτή η έκταση πριν δούμε τα χειρότερα» προειδοποιεί ο κ. Κοντούδης

Οι διακοπές στο ρεύμα τείνουν να γίνουν καθημερινή υπόθεση. Τη Δευτέρα το βράδυ σημειώθηκε άλλη μία, αυτή τη φορά από βλάβη στο δίκτυο, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κοντούδης που αισθάνθηκε και ικανοποιημένος που το πρόβλημα μετά την άμεση αντιμετώπιση του από τη ΔΕΗ ξεπεράστηκε μέσα σε 3 με 3.5 ώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ