15.10.2014 18:03

Με εργαλείο την τεχνολογία ξεκινά η Καλογήρου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ

Τη χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος του Αιγαίου, την ψηφιακή σύγκλιση έχει βάλει στόχο η νέα Περιφερειακή αρχή.
Έτσι, συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαο Δασκαλάκη, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την είσοδο της Περιφέρειας στην ψηφιακή εποχή, ζήτημα μεγάλης σημασίας για μια νησιωτική Περιφέρεια όπως αυτή του Βορείου Αιγαίου.
Στόχος της νέας περιφερειακής αρχής είναι η ψηφιακή σύγκλιση, προκειμένου να επιτευχθούν εξοικονόμηση πόρων και χρόνου, αύξηση της αποτελεσματικότητας στη διοίκηση της Περιφέρειας στη λογική της οριζόντιας διοικητικής διάρθρωσης, όπως αυτή άλλωστε αποτυπώθηκε στις αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους Θεματικούς  Αντιπεριφερειάρχες.
Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της ενοποίησης του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τον κ. Δασκαλάκη να δεσμεύεται ότι σύντομα θα καλύπτεται ενιαία το σύνολο των οικισμών.
Επίσης, συζήτηση έγινε για την εγκατάσταση ελεύθερου ασύρματου internet (free wi-fi)  σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και για την εντός του Νοεμβρίου κάλυψη με ευρυζωνική σύνδεση όλων των σημείων που δεν καλύπτονται από ιδιωτικές εταιρίες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο «Ψηφιακό Μέρισμα», που αφορά πολίτες που λαμβάνουν κοινωνικό μέρισμα και οι οποίοι μέσω κουπονιού θα πάρουν δωρεάν ένα tablet και ένα χρόνο σύνδεση στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της νέας Περιφερειάρχη με στέλεχος της κυβέρνησης, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει στην προώθηση σύγχρονων εργαλείων στη διοίκηση της Περιφέρειας.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ