7.11.2012 19:51

Με έκοψαν και μετά διαπίστωσαν απροθυμία"

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σας στις 30 Οκτωβρίου 2012, που είχε ως θέμα την ανυπαρξία πλοιάρχων πρόθυμων να διδάξουν στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, θα ήθελα να προβώ σε μια παρέμβαση.
Διαβάζοντας από το διαδίκτυο την προκήρυξη Α.Π. 5121/06/12, η οποία ζητούσε δυο (2) πλοιάρχους για διδασκαλία στο νησί των Οινουσσών, αποφάσισα να κάνω την αίτηση μου για τις θέσεις αυτές ( Α.π. 715/25-09-2012). Στις 5-10-2012 βγήκαν οι  αρχικοί πίνακες κατάταξης, στους οποίους, ενώ ήμασταν δυο υποψήφιοι για αυτές τις δυο θέσεις, ο συνάδελφος εγκρίθηκε ενώ εγώ απορρίφθηκα, λόγω έλλειψης πτυχίου δημόσιας σχολής πλοιάρχων.
Εδώ πρέπει να σας αναφέρω ότι είμαι συναταξιουχος πλοίαρχος Α και ότι όντως προέρχομαι από Γυμνάσιο και όχι από Σχολή. Οι διαδικασίες σε αυτήν την περίπτωση διαφέρουν στην απόκτηση του διπλώματος  Πλοιάρχου Γ αλλά είναι κοινές με τους απόφοιτους της Σχολής τόσο για το δίπλωμα Πλοιάρχου Β όσο και για το δίπλωμα Πλοιάρχου Α, όπου σας  προείπα είμαι κάτοχος. Στη συνέχεια βρήκαν και οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, όπου ξανά απορρίφθηκα για τον ίδιο λόγο.
Σκοπός της επιστολής μου δεν είναι βεβαία η δικαίωση μου από εσάς, αφού γνωρίζω ότι δεν είστε υπεύθυνοι για τις προσλήψεις οπουδήποτε, αλλά η ικανοποίηση ενός αισθήματος πικρίας, όταν διάβασα περί απροθυμίας και  δυστοκίας ενδιαφερομένων.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
 
Συνταξιούχος Πλοίαρχος  Α’ Εμπορικού Ναυτικού
 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ