8.9.2015 10:03

Μαζικό με τη συμμετοχή ακόμη και μεταναστών το φεστιβάλ της ΚΝΕ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ της ΚΝΕ Χίου στα πλαίσια του 41ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

 Στον χώρο του φεστιβάλ υπήρχαν θεματικά ταμπλό αφιερωμένα στις γυναίκες φυλακές Χίου (1948 -1949) που ήταν και το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ ελω παράλληλα είχε στηθεί μαθητικό στέκι και στέκι νεολαίας όπου δημιουργήθηκαν πλούσιες συζητήσεις για τις εξελίξεις και τις θέσεις της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το στέκι αλληλεγγύης που συλλέγονταν είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες και η έκθεση φωτογραφίας που είχε στηθεί αναδεικνύοντας τους υπευθύνους ΕΕ-ΝΑΤΟ από την οποία πέρασαν και αρκετοί μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει  προσωρινά κοντά στην πλατεία λόγο των ιμπεριαλιστικών πολέμων που τους ανάγκασαν να έρθουν στην χώρα μας με τους οποίους έγινε κουβέντα για τα άμεσα μέτρα που  διεκδικεί η ΚΝΕ και το ΚΚΕ για το μεταναστευτικό και τους διανεμήθηκαν δωρεάν νερά και φαγητό .

 Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  Ν. Σοφιανός που τόνισε την ανάγκη στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές “Ανεξάρτητα από την συμφωνία ή όχι με τη στρατηγική του ΚΚΕ, είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να σταθεί απέναντι σε αυτό το σύστημα, να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση και το έχει αποδείξει”

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έκλεισαν  με λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν ενώθηκαν οι φωνές, οι χοροί και τα τραγούδια ελλήνων και μεταναστών κάτω από τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο αναδεικνύοντας έτσι την διεθνιστική αλληλεγγύη.

Τέλος οι μετανάστες θέλοντας να ευχαριστήσουν τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για την συμπαράσταση και και τον αγώνα τους βοήθησαν στο ξεστήσιμο του φεστιβάλ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ