19.2.2015 19:20

Μαθηματικά μυαλά από τα... θρανία [BINTEO]

ΔΥΟ ΧΙΩΤΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

Ο Βασίλης Παπακώστας και ο Γιώργος Αποστολίδης είναι δυο παιδιά σαν όλα τα άλλα. Μαθητής της Β’ Τάξης του Μουσικού Γυμνασίου ο ένας, μαθητής της Β. Τάξης του Λυκείου Βροντάδου ο άλλος. Το μεταξύ τους κοινό στοιχείο είναι η αγάπη τους για τα μαθηματικά, μια αγάπη κι ένα κοφτερό μυαλό, που τους εξασφάλισε το εισιτήριο στην Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 του μήνα στην Αθήνα.

Μεγάλη αγάπη, αποτελούν τα μαθηματικά για τον Γιώργο Αποστολίδη ο οποίος με τον ίδιο ενθουσιασμό είδε και τη συμμετοχή και διάκριση του στον διαγωνισμό. «Βλέπεις τα μαθηματικά με την πιο ευρεία οπτική, πέρα από τα στενά πλαίσια του σχολείου. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία»,  είπε χαρακτηριστικά στον «π»  μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό του αλλά και την προσμονή για την επόμενη φάση.

Στην επόμενη φάση τα παιδιά θα χωριστούν ηλικιακά, σε άλλη κατηγορία οι μικροί, σε άλλη οι μεγάλοι και θα επιλεχθεί από όλα τα λύκεια της χώρας (στην κατηγορία του Γιώργου)μια ομάδα 24 παιδιών κι από αυτούς μια ομάδα που θα αποτελείται από 12 παιδιά που θα εκπροσωπήσει τη χώρα ως εθνική ομάδα πλέον στην παγκόσμια μαθηματική Ολυμπιάδα.

Σχετική ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τους μαθητές της Χίου εξέδωσε το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής μαθηματικής εταιρείας.

Ο Γιώργος ήδη στοχεύει στην πρόκριση στην επόμενη φάση και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με αυτοπεποίθηση στον «π», «Είναι τεράστια επιδίωξη αλλά όσο δύσκολο και να είναι δεν είναι ανέφικτο».

Το ότι είναι μαθηματικό μυαλό, αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνει και μαθηματικός. Ο ίδιος βλέπει το μέλλον του στον κλάδο των οικονομικών, οικονομίας και διοίκησης, μάνατζμεντ, μάρκετινγκ κ.λπ. «Τα μαθηματικά υπάρχουν στην καθημερινότητα μας, μπορεί όχι τα μαθηματικά του σχολείου αλλά υπάρχουν, ενώ παράλληλα αποτελούν τη βάση και για τις υπόλοιπες επιστήμες, όπως η φυσική και η χημεία».

Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση θα συμμετέχει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού ο Γ. Αποστολίδης, προσπαθώντας να εξασφαλίσει το εισιτήριο για μια θέση στην Εθνική ομάδα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ