7.3.2017 11:55

Μαθήματα «Παραδοσιακής Ναυτικής Τέχνης» στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»

To Koινωφελές  Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» με τη συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και της Περιφερειακής Ενότητας  Χίου υλοποιούν από την Κυριακή  19 Μαρτίου έως και το τέλος Ιουνίου  το πρόγραμμα «Παραδοσιακή Ναυτική Τέχνη» για νέους και νέες από 12 έως και  17 ετών.     

 «Θα μάθουμε στα νέα παιδιά κάποια κομμάτια της παραδοσιακής ναυτικής τέχνης, μιας και η ναυτοσύνη είναι μέσα στο αίμα των κατοίκων του νησιού μας. Θα γίνει με ευχάριστο, διδακτικό και αποδοτικό τρόπο που θα περιλαμβάνει και θεωρητική και πρακτική εξάσκηση », τόνισε στην εισαγωγή του ο Διευθυντής του Ιδρύματος Παύλος Καλογεράκης. Στο τέλος του Ιουνίου οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης και θα απονεμηθούν βραβεία στους επιμελέστερους  σπουδαστές. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή από τις 11:00 έως και τις 13:00.

Φ. Σιδηροφάγης

«Είναι μια συνέχεια της συνεργασίας που ξεκινήσαμε πέρσι και  θα συνεχίσουμε, θα την εμπλουτίσουμε με άλλες δράσεις», τόνισε ο ο εκπρόσωπος των Προσκόπων  Φώτης Σιδηροφάγης στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στο Ίδρυμα.

«Σκοπός και στόχος μας είναι να διαδώσουμε τις γνώσεις των προσκόπων αυτών των ηλικιών στα ναυτικά  δεδομένα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση σε ανεμολόγιο, σε Μέσα Επικοινωνίας,  συντήρηση παραδοσιακής ξύλινης λέμβου και πολλά άλλα μαθήματα», πρόσθεσε.

Στα πλαίσια της πρακτικής εξάσκησης  θα γίνουν κωπηλασίες στο λιμάνι και η διαδικασία θα  ολοκληρωθεί με ένα παιχνίδι μέσα στο Ίδρυμα, όπου οι μαθητές θα κληθούν  να δείξουν ότι αφομοίωσαν κάποιες από αυτές τις γνώσεις

Οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα υποβάλλονται  στα γραφεία του Ιδρύματος κάθε μέρα  από τις 09:00 έως και τις 17:00. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ