5.8.2014 16:28

Μας στέγνωσε από νερό... μια αντλία

Η διπλή βλάβη στις μονάδες της ΔΕΥΑ Χίου προκάλεσε τεράστιες διαμαρτυρίες κυρίως στις τουριστικές περιοχές που ξέμειναν από νερό

Στον αέρα τίναξαν την υδροδότηση ολόκληρων περιοχών του νησιού βλάβες που σημειώθηκαν σε μια αντλία και μια γεώτρηση της ΔΕΥΑΧ αποδεικνύοντας ότι το δίκτυο υδροδότησης εξακολουθεί να είναι ευάλωτο.

Οι στρατώνες, τα Θυμιανά, ο Μ. Λημνιώνας το Λατόμι και άλλες περιοχές είπαν το νερό νεράκι μέσα στο Σαββατοκύριακο και εν μέσω καύσωνα, ενώ το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πλέον σταδιακά.

Ζημιές και βλάβες

Το πρόβλημα ξεκίνησε με την βλάβη που παρουσίασε μια αντλία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Χίου και είχε ως αποτέλεσμα σε πρώτη φάση να βρεθούν χωρίς νερό ο Καρφάς και ο Μεγ. Λιμνιώνας.

Ανάλογη ζημιά έθεσε εκτός λειτουργίας  και τη γεώτρηση Κουφαέλα στην περιοχή του Κάμπου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε σπίτια καταστήματα εστίασης αλλά και σε επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων στις παραπάνω περιοχές.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και η ΔΕΥΑ Χίου χρειάστηκε αρκετές ώρες μέχρι να προχωρήσει στην αποκατάσταση των προβλημάτων καθώς το προσωπικό βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Με το νησί ωστόσο να φιλοξενεί επισκέπτες και τις ανάγκες νερού εν μέσω καύσωνα ιδιαίτερα απαιτητικές, το ζήτημα προκάλεσε εύλογα μεγάλες αντιδράσεις και καταγγελίες.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μ. Φυτούσης, οι βλάβες ήδη από χθες αντιμετωπίζονται, επιδιορθώνονται και σταδιακά επανέρχεται η υδροδότηση. «Υπήρχε πρόβλημα αλλά αντιμετωπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες. Είχαμε ταυτόχρονα δυο ζημιές μέσα στο Σαββατοκύριακο και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι αυτό για να εντοπίσεις τους εργαζόμενους, όμως πλέον νομίζω ότι ελέγχεται η κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μ. Φυτούσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι δεν υπάρξει άλλη ταλαιπωρία στους καταναλωτές. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ