30.11.2012 14:09

"Μακεδονία" στα πρότυπα της Χίου, ζητούν οι Τουρκικές Αερογραμμές

"ΚΑΤΑΡΓΙΣΤΕ ΤΗ ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ 1 ΕΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ", ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

«Απογείωση» των τουριστών στη Θεσσαλονίκη από την Τουρκία, αλλά και από τρίτες χώρες, στο 1 εκατ. ετησίως, υπόσχεται η Turkish Airlines, αν καταργηθεί η υποχρέωση θεώρησης βίζας.
Ο Οκτού Γιαζάν, γενικός διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε να εφαρμοστεί και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το καθεστώς που ίσχυσε το καλοκαίρι σε πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ανάμεσά τους και η Χίος, όπου συμφωνήθηκε η κατάργηση της υποχρέωσης έκδοσης βίζας για διάστημα έως δύο εβδομάδων, προκειμένου να τονωθεί η τουριστική κίνηση.
Εάν λυθεί το θέμα της βίζας, η Turkish Airlines υπόσχεται ότι θα πολλαπλασιάσει τον αριθμό των επισκεπτών που μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα (σήμερα 55.000), ανοίγοντας την τουριστική αγορά της πόλης σε 1 εκατ. τουρίστες, εκ των οποίων οι 600.000 θα είναι από την Τουρκία και οι υπόλοιποι, κατά κύριο λόγο, από μακρινούς προορισμούς της Ασίας. 
Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Γιαζάν , ανακοινώνοντας την έναρξη, από τις 6 Δεκεμβρίου, της 7ης εβδομαδιαίας πτήσης που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη. 
Στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιαζαν υποστήριξε ότι η Turkish Αirlines πιστεύει στις πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, αλλά και όλη η Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η περιοχή προσφέρεται για χειμερινό τουρισμό.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της αεροπορικής εταιρείας, εφέτος η Turkish Airlines αναμένει διπλασιασμό των τουριστών που μεταφέρει με προορισμό χειμερινούς προορισμούς της Β. Ελλάδας, όπως το Καιμακτσαλάν.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: http://metaforespress.gr/

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ