24.7.2013 17:30

Μαίνεται ο σκουπιδοπόλεμος

ΣΤΑ ΟΡΙΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ

Κάτω από το τεράστιο βάρος των σκουπιδιών αρχίζουν και λιγίζουν δημότες, επισκέπτες και προσωπικό της υπηρεσία καθαριότητας.

Το τριήμερο της Αγ. Μαρκέλας ήταν αρκετό για να καταστήσει πασιφανές ότι όσο περνούν οι μέρες, η μάχη της υπηρεσίας καθαριότητας με το λειψό προσωπικό της είναι άνιση ενάντια στον όγκο των απορριμμάτων και στις απαιτήσεις που ο αυξημένος αριθμός του πληθυσμού λόγω εποχής εχει επιφέρει. Από την πόλη ως την Περιφέρεια τα σκουπίδια είχαν ξεχυθεί από όλους τους κάδους. Επαγγελματίες αναγκάζονταν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους αδειάζοντας τους κάδους που βρίσκονταν έξω από τα μαγαζιά τους, πριν τους πνίξουν τα σκουπίδια.

Η κατανόηση και η υπομονή περισσεύουν αλλά ως πότε;

Εχουμε μηχανήματα, δεν έχουμε χέρια

Αυτή τη στιγμή η υπηρεσία καθαριότητας έχει ξεμείνει μόλις με 28 άτομα προσωπικό, δυο ακόμη υπάλληλοι έχουν αναρρωτική άδεια, και προσπαθείόπως όπως με διπλές βάρδιες και περισυλλογή απορριμμάτων ακόμη και ανήμερα της Αγ. Μαρκέλας να κερδίσει το χαμένο έδαφος. «Προσπαθούμε όσο μπορούμε αλλά δεν ξέρω πια πόσο μπορεί αν αντέξει το προσωπικό. Έχουμε δυο τραυματίες και τρέμω μην προκύψει και άποιος άλλος στην πορεία» ανέφερε στον «π» ο ατιδήμαρχος Ν. Μαρτάκης με απόγνωση.

Από αυτην δεν τον βγάζει όσες προσπάθειες κι αν έχει κάνει αφού πέφτει πάω σε συντεχνιακά και άλλα συμφέροντα. «Ζητήσαμε κάποιους υπαλλήλους από την Τεχνική Υπηρεσία να συνδράμουν στο έργο μας κι απάντηση ήταν πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο για μια μέρα. Τί να κάνουμε μέσα σε μια μέρα; Έχουμε τις σκούπες τα οχήματα τα μηχανήματα και δεν έχουμε χέρια να τα δουλέψουν» κατέληξε.

Στα χέρια των διοικητικών οι προσλήψεις

Ο αντιδήμαρχος προσκρούει και σε άλλο μέτωπο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Ο ίδιος ζητά άμεσα, με την εκπνοή της προθεσμίας να ξεκινήσει από τους διοικητικούς υπαλλήλους η αξιολόγηση των αιτήσεων για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού, έτσι ώστε οι έχοντες τα προσόντα να προλάβουν να έχουν προσληφθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. «Θέλω το προσωπικό μέσα στον Αύγουστο. Αν καθυστερήσουν στην αξιολόγηση και γινουν οι πρσλήψεις μετά τον Αύγουστο, τι να το κάνω εγώ; Τους ζητώ να επισπεύσουν τη διαδικασία και η απάντηση που παίρνω είναι πως δεν πληρώνονται υπερωρίες. Ούτε οι υπάλληλοι καθαριότητας παίρνουν υπερωρίες αλλά δουλεύουν παραπάνω, αλλιώς θα πνιγούμε από τα σκουπίδια. Πρέπει να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη, να συνεργαστούμε και να δώσουμε γρήγορα τη λύση. Άλλο δρόμο εγώ δε βλέπω», κατέληξε ο κ. Μαρτάκης.

Καθησυχαστικός από την άλλη πλευρά εμφανίζεται ο δήμαρχος που καλύπτοντας τις υπηρεσίες του υποστηρίζει πως όλη η διαδικασία θα έχει τελειώσει την επόμενη εβδομάδα και οι εποχικοί θα είναι καννικά στη θέση τους τον Αύγουτσο, προκειμένου να κερδιθεί η τελική μάχη με τα σκουπίδια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ