25.7.2016 15:35

Μάχη με το πύρινο μέτωπο [Συνεχής ενημέρωση]

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανεξέλεγκτη και ενισχυόμενη διαρκώς από τους ανέμους μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη νότια Χίο στις 03:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από Αθήνα, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται επιπλέον ενίσχυση το βράδυ της Δευτέρας.

Τελευταία ενημέρωση: 16:00 

Εγκαταλείφθηκε το Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. από το προσωπικό, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή από την Αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το προσωπικό επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το Χαλκειός. 

Τελευταία ενημέρωση: 15:55 

Σε εφαρμογή το σχέδιο Δευκαλίων. Στη Χίο με C-130 στελέχη από Πολεμική Αεροπορία, Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμικό Ναυτικό καθώς και 20 άτομα από το Πυροσβεστικό Σώμα. Στη Χίο το βράδυ 20 οχήματα της Πυροσβεστικής από την ηπειρωτική Ελλάδα.  

Τελευταία ενημέρωση: 15:32 

Τουλάχιστον μάχη με 5 πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το πρωί.

Οι εστίες είναι σε πολλά σημεία και διάσπαρτες. Το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στον Άγιο Γεώργιο τον Συκούση, στο Καμπί, στην περιοχή από Βέσσα προς Αρμόλια και στα Αρμόλια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ