21.5.2015 11:24

Λύσεις για μετανάστες και εργαζόμενους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Άμεσες λύσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προτείνει το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ στηλιτεύοντας την πολιτική που μέχρι σήμερα ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σχετικά με το θέμα

 

«Η Εκτελεστική Επιτροπή θεωρεί ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί  ανοιχτό κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δωρεάν νομική αρωγή και διερμηνεία, καταγραφή και διευθέτηση των πρώτων αναγκών τους.

Να προσληφθεί μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό , κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι , νηπιαγωγοί και δάσκαλοι προκειμένου να στηρίζονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά από τις σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Να ενισχυθεί το προσωπικό των εργαζομένων στο Λιμενικό, στην Αστυνομία  για την υποδοχή και καταγραφή  στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες, με την αύξηση των γραφείων ασύλου και του προσωπικού τους.

Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, χωρίς εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου 2 και 3 και της Συνθήκης Σένγκεν.

Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι ευρωενωσιακοί μηχανισμοί καταστολής μεταναστών στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών, όπως έδειξαν και σειρά τραγικών περιστατικών (Λαμπεντούζα κ.ά.).

Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτοί που βρίσκονται πολλά χρόνια και έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς (εργασία, οικογένειες κ.λπ.)», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ