5.2.2015 17:19

Λίφτινγκ στην ΠΕΚΕΒ

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΣΥΝΑΠΤΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ

Ολοκληρωμένη πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ, κατέθεσε η ΠΕΚΕΒ στον Δήμο Χίου, δίνοντας του «το φαγητό στο πιάτο», όπως λέμε κι εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συναίνεση σε μια προγραμματική σύμβαση που θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα, την ενεργειακή αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου του σωματείου.

Η ΠΕΚΕΒ και οι πληγές της

Το κτίριο της ΠΕΚΕΒ είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο νησί, το αμέσως μικρότερο από το Ομήρειο και τα τελευταία χρόνια παρά κάποιες αποσπασματικές προσπάθειες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές Χίου και Ομηρούπολης για επισκευαστικές εργασίες, δεν δίνονταν ουσιαστική απάντηση και λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε να κινηθεί αυτόνομα. Χάρη στους εθελοντές τους οποίους κι ευχαρίστησε ο γενικός γραμματέας Γ. Μεννής, τους μηχανικούς Γ. Ορφανό και την Κ. Μαϊστράλη καθώς και τον Κ. Παρθενίδη, ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. «Το επόμενο διάστημα ανοίγει στο ΕΣΠΑ το μέτρο που αφορά στον πολιτισμό. Θεωρούμε ότι έχοντας έτοιμες τις μελέτες  για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, το έργο μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ» υποστήριξε στον «π» ο κ. Μεννής που χθες το πρωί μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου Ισ. Καστάνια είχαν συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Μ. Βουρνού.

Η πρόταση

Το έργο θα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και περιλαμβάνει την επένδυση του εξωτερικού του μέρους με ειδικό κέλυφος, την αλλαγή των κουφωμάτων, επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, διαμόρφωση και εξοπλισμό της κεντρικής αίθουσας ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις όλων των ειδών και συντήρηση στο εσωτερικό μέρος τους κτιρίου.. Ο προϋπολογισμός του έργου και η χρηματοδότηση κυμαίνονται από 800.000- 1.000.000 ευρώ.

Η αποδοχή

Μέσω της προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος θα παρέχει την τεχνική στήριξη και τη διαχείριση, στοχεύοντας στην αποσυμφόρηση του Ομηρείου, με την ολοκλήρωση του έργου αλλά και στη μεταφορά κάποιων δράσεων από το ένα κτίριο στο άλλο όταν κι όποτε χρειάζεται και στο Ομήρειο να γίνονται επισκευαστικές εργασίες ή εργασίες συντήρησης. «Εμείς είμαστε ανοικτοί στις συνεργασίες. Το κτίριο της ΠΕΚΕΒ είναι το μεγαλύτερο μετά το Ομήρειο που μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις συνέδρια κ.λπ και με την επισκευή του στο σίγουρο είναι ότι θα λειτουργήσει συνεπικουρικά και αποκεντρωτικά για τον Δήμο», σχολίασε ο κ. Μεννής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ