21.5.2015 14:11

Λεωφόρος Ενώσεως: 64 τροχαία και 3 νεκροί σε 7 χρόνια

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΙΟΥ

Σοκαριστικά στοιχεία για την Λεωφόρο Ενώσεως από το σημείο της διασταύρωσής της με την οδό Ιωάννου Χρήστου μέχρι και την διασταύρωση με την οδό Καρφά, φέρνει στην επιφάνεια η Τροχαία Χίου σημειώνοντας ότι μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα την 7ετία 2007 – 2014 έχουν σημειωθεί 64 τροχαία ατυχήματα από τα οποία τραυματίστηκαν συνολικά 66 άτομα και έχασαν τη ζωή τους 3 συμπολίτες μας. 
Τα αίτια
Από την καταγραφή των αιτιών των τροχαίων στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου, προκύπτει ότι κυριότερες αιτίες πρόκλησης τους είναι η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το αντικανονικό προσπέρασμα, η υπερβολική ταχύτητα των οδηγών και άλλες παραβατικές συμπεριφορές (παραβίαση προτεραιότητας, αναστροφές, οπισθοπορείες κλπ) από χρήστες της οδού που εισέρχονται – εξέρχονται στο χώρο του αεροδρομίου και σε παρακείμενες παρόδιες ιδιοκτησίες.
Τα μέτρα
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τροχαία Χίου περισσότερο από ποτέ προέχει η αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων περιορισμού ταχύτητας. Έτσι προτείνει την τοποθέτηση φωτογραφικού RADAR, «μάτια γάτας», εγκάρσια στο οδόστρωμα, καθώς και μέτρα αποτροπής των οδηγών ώστε να μην εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (οποιουδήποτε είδους διαχωριστικά), καθώς και διενέργεια εντατικών τροχονομικών ελέγχων στο συγκεκριμένο σημείο και βεβαιώνονται παραβάσεις κυρίως για ταχύτητα και αντικανονικό προσπέρασμα.
«Παρακαλούμε τους πολίτες, εν όψει και της καλοκαιρινής περιόδου, όπως κατά την κίνησή τους στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούν τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.», καταλήγει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Τροχαίας Χίου. 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ