26.11.2012 16:09

Λεφτά υπάρχουν, οι μισθοί δεν καταβάλλονται

ΝΤΡΙΠΛΑ ΚΑΙ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ!

Το ταμείο δεν είναι μείον στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., όμως οι υπάλληλοι του, συμπεριλαμβανομένου του καλ. διευθυντή, κάνουν μαύρα μάτια για να δουν το μισθό να τους καταβάλλεται. Η προσπάθεια ερμηνείας των εργατικών συμβάσεων έχει καθυστερήσει επί μήνες την πληρωμή τους, παρά το γεγονός ότι καλλιτεχνικό αποτέλεσμα συνεχίζει να παράγεται.
Η κατάσταση αυτή υποχρεώνει το Γ. Ζαφείρη να αναλάβει το ρίσκο της παραίτησης, προκειμένου, αν επιλεγεί ο ίδιος με την επαναπροκήρυξη της θέσης, με νέα σύμβαση να μπορεί να βλέπει το χρώμα του χρήματος κι όχι μόνο τις παραστάσεις που ανεβάζει.
Παράλληλα, βέβαια, οι επόμενες καλλιτεχνικές παραγωγές προετοιμάζονται, με την κεντρική να αφορά πολιτική κωμωδία, πιθανότατα ένα νέο άπαιχτο μέχρι σήμερα έργο του Αλ. Σακελάριου. Το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα ανεβάσει το σατυρικό δράμα που κέρδισε το 1ο βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό θεατρικής συγγραφής, ενώ σε στάδια γυρισμάτων θα βρεθεί σύντομα και η ταινία – αφιέρωμα στη ζωή του ποιητή Φώτη Αγγουλέ.
Αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της σημερινής (στις 17.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) συνεδρίασης της διοίκησης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., ανανεωμένη ως προς τη συμμετοχή με την παρουσία της κ. Ελ. Κατσιά – Καλλέργη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ