8.12.2014 18:10

Λεφτά δεν υπάρχουν [ΒΙΝΤΕΟ]

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Το δίχτυ ασφαλείας του 1.200.000 ευρώ έσπασε στο ταμειακό υπόλοιπο του Δήμο Χίου,  με σημειολογική κυρίως επίπτωση κι όχι με ουσιαστική.

Η αιτία

Χρόνο με τον χρόνο συρρικνώνεται το αποθεματικό του Δήμου Χίου, λόγω της υποχρηματοδότησης των Δήμων από την πολιτεία, τις περικοπές σε ΣΑΤΑ και ΚΑΠ, και της μη επιστροφής των παρακρατηθέντων πόρων.

Η πραγματικότητα αυτή είναι γνωστή σε όλους, και αναμενόμενα τα επακόλουθα της αλλά όταν το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου φτάνει κάτω από το 1.200.000, ευρώ ποσό που θεωρείται δίχτυ ασφαλείας για την κάλυψη της μισθοδοσίας των υπαλλήλων για δυο μήνες, τότε τα καμπανάκια αρχίζουν και χτυπούν.

Στην οικονομική επιτροπή

Το ζήτημα τέθηκε στην οικονομική Επιτροπή, όπου ο Π. Λαμπρινούδης επισήμανε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να κινηθεί διεκδικητικά και να έχει ανοικτές τις κεραίες της για να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Απαντώντας ο Στρ. Γδύσης φρόντισε να επισημάνει ότι δεν τίθεται προς το παρόν τέτοιο ζήτημα στον δήμο Χίου κι ότι με νέα χρηματοδότηση που προστέθηκε, το ταμείο έχει ανεβάσει... στάθμη.

Και παράπονα

Για διαφορετική αντιμετώπιση κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης του υπαλλήλους της οικονομική υπηρεσίας. «Επί δικής μας θητείας ήσασταν πολύ αυστηροί. Ποτέ δεν πέσαμε κάτω από το 1.200.000 και για κανέναν λόγο. Τώρα συναινέσατε» συμπλήρωσε και ο Στ. Καμπούρης. Από τη δική τους την πλευρά οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχουν αλλάξει τακτική και ότι η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί και επί Λαμπρινούδη σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ