6.2.2014 11:58

Κυκλοφοριακός λαβύρινθος

ΤΡΟΧΟΝΟΜΕΥΣΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Καλύτερη τροχονόμευση και επαρκέστερη κυκλοφοριακή σήμανση απαιτούνται για να λυθεί το σοβαρό συγκοινωνιακό πρόβλημα στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου Βροντάδου,  σε ακτίνα περιμέτρου μικρότερη του χιλιόμετρου, από τη διασταύρωση των οδών Ηρώων Ρίτσου και Παστρικάκη με την Αγίου Γεωργίου που οδηγεί προς τις στροφές του Αίπους και τις  εγκαταστάσεις του ΦΟΒ,  έως και την οδό Ι. Ξενιού (πρώην Κοίλων) που καθοδηγεί αντίστροφα τα οχήματα που κατεβαίνουν από το Αίπος προς τις εγκαταστάσεις του ΦΟΒ και την πόλη της Χίου.

Το πολύπλοκο κυκλοφοριακό καθεστώς που υπάρχει στον εσωτερικό δρόμο του Βροντάδου επιτρέπει στους περισσότερους μόνιμους και μη  κατοίκους της περιοχής να παραβιάζουν τη σήμανση και να παραβιάζουν την μονοδρόμιση προς το Αίπος. Ακόμη όμως, λόγω της ελλιπούς ή κατεστραμμένης παλιάς σήμανσης, αρκετοί κάτοικοι είναι μπερδεμένοι και παραβιάζουν κατεβαίνοντας την υποχρεωτική πορεία ανόδου  φέρνοντας πολλές φορές σε δύσκολη θέση τους οδηγούς των οχημάτων που ακολουθούν την αντίθετη σωστή πορεία.

Συστηματική παραβίαση

Κάποιοι εκμεταλλεύονται ενσυνείδητα αυτή την πολυπλοκότητα και για να μην κάνουν τον κύκλο του Αγ. Γεωργίου, όταν θέλουν να κατευθυνθούν νότια προς τη Χίο παραβιάζουν την προς βορρά υποχρεωτική κατεύθυνση  της οδού Ηρώων μετά τη διασταύρωση με τη Δ. Γκιούλη. Σε κάθε περίπτωση, η ανοχή που επιδεικνύεται και η έλλειψη μέτρων σήμανσης και απαγόρευσης δημιουργούν καθημερινά ένα μπάχαλο τόσο στο δρόμο προς το Αίπος όσο και προς την χώρα.

«Παρανομούν» φωνάζει ο Στείρος

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρόεδρος του Φ.Ο.Β Πολύδωρος Στείρος που υποστηρίζει ότι η μονοδρόμιση του κεντρικού δρόμου προς τις στροφές του Αίπους αρχίζει από τη συμβολή της με την Αγίου Γεωργίου.

«Όσοι την κατεβαίνουν με νότια κατεύθυνση προς την πόλη παρανομούν», λέει στον «π».

Αντίθετα ο αντιδήμαρχος Νίκος Νύκτας επισημαίνει ότι η προς βορρά μονοδρόμηση από την οδό Δ. Γκιούλη έως και την Ι. Ξενιού και η διπλή της νότια κατεύθυνση προς και από την Αγ. Γεωργίου έχουν καθιερωθεί και ισχύουν πριν πολλά χρόνια.

Ειδικό καθεστώς

Οι Ν. Νύκτας και Π. Στείρος διαψεύδουν τον ισχυρισμό ότι ισχύει ειδικό κυκλοφοριακό καθεστώς για τους μόνιμους κατοίκους, που χρησιμοποιούν κάποιοι για  να καλύψουν την παρανομία τους.

Πρέπει να ληφθούν δύο μέτρα άμεσα. Καλύτερη τροχονόμευση και επαρκέστερη κυκλοφοριακή σήμανση της περιοχής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ