10.10.2015 11:40

«Κραυγή» διαμαρτυρίας για το Ειδικό Σχολείο Χίου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τις τραγικές ελλείψεις στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου, που ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς λειτουργεί με το μισό προσωπικό και έχει μετατραπεί από σχολείο σε χώρο φύλαξης καταγγέλλουν πι γονείς τους σχολείου.

« Είναι τραγικό για μας αυτό που συμβαίνει. Το σχολείο είναι με το μισό προσωπικό. 26 παιδιά είναι με τρεις εκπαιδευτικούς στους οποίους τρεις συγκαταλέγεται και ο Διευθυντής του σχολείου. Εκπαιδευτική δραστηριότητα δεν γίνεται., το σχολείο λειτουργεί με μειωμένο ωράριο και έχει γίνει χώρος φύλαξης παιδιών, όχι σχολείο», αναφέρει στον «π» ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων του ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Γ. Παραδείσης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών λόγω της έλλειψης προσωπικού αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών που ήδη υπηρετούν στο σχολείο, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Στα χρόνια προβλήματα του σχολείου με κυρίαρχο το στεγαστικό, την έλλειψη αιθουσών και κυρίως την ανυπαρξία αύλειου χώρου,  ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη προσωπικού καταδεικνύοντας την ανικανότητα της πολιτείας να ανταποκριθεί και να στελεχώσει πρώτιστα τα Ειδικά Σχολεία, τα σχολεία εκείνα που έχουν απόλυτη ανάγκη από την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της.

Οι ελλείψεις

Την περσινή χρονιά στο σχολείο υπηρετούσαν 6 δάσκαλοι. Ο Σεπτέμβρης βρήκε το Ειδικό Σχολείο με  δυο δασκάλους και έναν διευθυντή, τον Δ. Ζύμαρη.  Οι ειδικότητες φέτος είναι είδος εν ανυπαρξία στο σχολείο. Πέρσι υπήρχε λογοθεραπεύτρια, φυσικοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια, γυμναστής, ψυχολόγος-κοινωνικής λειτουργός. Φέτος ακόμη τις περιμένουν μαζί με τους δασκάλους. Όσο για το απαραίτητο ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ούτε λόγος να γίνεται.  «Λειτουργούμε με ακριβώς το μισό προσωπικό από τους 6 δασκάλους που υπήρχαν στο σχολείο πέρσι, φέτος μαζί με μένα είμαστε 3 και ένας στο νηπιαγωγείο που κι εκεί θέλουμε άλλη μια ειδική νηπιαγωγό», αναφέρει ο κ. Ζύμαρης.

Είναι η πρώτη χρονιά που το σχολείο αντιμετωπίζει τόσο έντονες αριθμητικά ποσοτικά και ποιοτικά τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών με αναπληρωτές και θα αρχίσει άμεσα η τοποθέτηση τους στα σχολεία, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί όμως τι θα γίνει με τις ειδικότητες και το εξειδικευμένο προσωπικό που απαιτεί ένα σχολείο όπως το Ειδικό για την εύρυθμη λειτουργία του.

Εκτός αν και η Ειδική Εκπαίδευση θα είναι ένα από τα πρώτα και πιο ευάλωτα θύματα του 3ου μνημονίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ