11.6.2015 19:52

Το κουτί της... μαστίχας

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ MASTIHA SHOP

Το ζάρι κυλά πάνω στο ταμπλό, δείχνει τέσσερα, ο παίκτης παίρνει το πιόνι και το μετακινεί τέσσερα τετράγωνα . Παίρνει την κάρτα και διαβάζει την ερώτηση «Σε ποια χωριά υπάρχει η μαστιχοκαλλιέργεια»;

Το παιχνίδι

Το παραπάνω δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας, αλλά αποτελεί πλέον ένα καινούργιο προϊόν στις προθήκες των mastiha shop. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι κομμένο και ραμμένο για τα παιδιά με στόχο να μάθουν το ταξίδι της μαστίχας,να γνωρίσουν τον τόπο και τον τρόπο καλλιέργειας, και το τελικό προϊόν διασκεδάζοντας και παίζοντας.

Η συσκευασία

Ένα καλαίσθητο κουτί, όπως άλλωστε και όλες οι συσκευασίες των mastiha shop που πωλείται στα 25 ευρώ αποτελεί το νέο παιχνίδι που στοχεύει να μπει σε κάθε χιώτικο και όχι μόνο σπίτι.

Το παιχνίδι περιέχει: 1. Χάρτη της Χίου όπου διαδραματίζεται το παιχνίδι. 2. Κάρτες με απαντήσεις των ερωτήσεων του παιχνιδιού. 3. Υπέροχες συνταγές με Μαστίχα. 4. Εκπτωτική κάρτα μέλους. 5. Συσκευασία φυσικής Μαστίχας 10 γρ. 6. Πιόνια και ζάρια.

Η ιδέα

« Η ιδέα υπήρχε πριν από χρόνια, να φτιάξουμε, να κυκλοφορήσουμε ένα παιχνίδι στην αγορά με θέμα τη μαστίχα. Δεν είχε ευδοκιμήσει τότε όμως. Τώρα χάρη στην προσπάθεια της Ναταλίας Ζέτου και της  Σμάρως Πολίτη καταφέραμε να έχουμε στα χέρια μας ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι» δήλωσε στον «π» , ο Γιάννης Μανδάλας δ/νων σύμβουλος στα Mastiha shop, ο οποίος και θεωρεί ότι θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό σε αυτό τον εγχείρημα του mastihashop, που επίσημα θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση στο mastihashop στην Προκυμαία σε συνεργασία με τον Βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο «Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ».

«Είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά από 5-12 ετών, στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πληροφορίες και στόχο έχει να γνωρίσουν τα παιδιά την ιστορία και τη λαογραφία της μαστίχας και των χωριών της, τη διαδικασία παραγωγής της σε όλα τα στάδια από την αρχή μέχρι το τελικό προίόν. Είναι μια πρώτη απόπειρα, παίζοντας  να γνωρίσουμε όλοι, εντός και εκτός Χίου τη μαστίχα».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ