8.7.2016 11:09

Κουνά το δάκτυλο στον Δήμο ο Π. Μανωλάκης

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Έλλειμμα στην επικοινωνιακή πολιτική του Δήμου αναφορικά με το προσφυγικό και στην όλη διαχείριση του προβλήματος και ενημέρωσης της κοινωνίας, εντοπίζει η ΝΟΔΕ Χίου.

Σε επιστολή του ο πρόεδρος της Π. Μανωλάκης εστιάζει στο έλλειμμα ενημέρωσης της Χιακής Κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα και για το οποίο, σημειώνει πως ευθύνες έχει ο δήμος "  Το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι ένα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση που τείνει να εξελιχθεί σε μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας και τελικά εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

 Η Δημοτική Αρχή Χίου, κατά γενική ομολογία, το αντιμετώπισε έως τώρα με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Εντούτοις παρατηρείται έλλειμμα ενημέρωσης της Χιακής κοινωνίας, αφενός για τις διαστάσεις και προεκτάσεις του προβλήματος και  αφετέρου για τις ενέργειες και τον προγραμματισμό της  Δημοτικής Αρχής.

Το έλλειμμα αυτό ενημέρωσης δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα για την ανάπτυξη σεναρίων συνομοσιολογίας και την γιγάντωση ακραίων φωνών", αναφέρει χαρακτηριστικά προτείνοντας παράλληλα τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων σε συνεργασία με το γρφαείο Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: "Δίχως να θέλω να υποκαταστήσω τον ρόλο σας ή να παρέμβω στο έργο σας,  θα σας πρότεινα για να καλυφθεί το όποιο κενό ενημέρωσης υπάρχει στην Χιακή Κοινωνία σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, να διοργανώσετε δράσεις ενημέρωσης που θα αναδείξουν την σημερινή πραγματικότητα.  Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη την  συμβολή του γραφείου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το οποίο με την πείρα και την γνώση που διαθέτουν τα στελέχη του, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ενεργά σε ημερίδες ενημέρωσης του κοινού.

Αν κρίνετε σημαντικά και χρήσιμα τα όσα σας αναγράφω ανωτέρω, είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση", καταλήγει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ