23.8.2013 16:59

Κουδούνι με πολλά προβλήματα

ΑΝΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στον αέρα βρίσκονται τα  έργα που πρέπει να γίνουν στα περισσότερα από τα σχολεία, για να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές με την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής περιόδου.

O Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας προσπαθεί να βρει λύσεις για την αντιμετώπιση των αμεσότερων προβλημάτων της καθημερινότητας, που είναι η καθαριότητα και οι απόλυτα απαραίτητες επισκευές- συντηρήσεις των κτιρίων και των χώρων, αλλά σπάει τα μούτρα του όπου και αν απευθύνεται, αφού δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πιστώσεις και οι εγκρίσεις των εργασιών.

Οι συμβάσεις των περισσοτέρων υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία έχουν λυθεί, αφού τα 2/3 των θέσεων καλύπτονται με συμβασιούχους ωρομίσθιους  εργαζόμενους, αλλά το τοπίο από το υπουργείο είναι θολό. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μικές Γιαννάρας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα έχει λυθεί το πρόβλημα στα περισσότερα έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

«Δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος των νέων προσλήψεων συμβασιούχων, όλα είναι στον αέρα. Πιστεύω ότι θα μας κοινοποιηθεί έως το τέλος του Αυγούστου, για να ξέρουμε αν θα επαναλάβουμε τη συνήθη νομότυπη διαδικασία ή θα δημοσιεύσουμε νέα προκύρηξη, οπότε θα υπάρξει ίσως μια λογική και αναμενόμενη καθυστέρηση από τη γραφειοκρατία».

Συντηρήσεις - επισκευές

Σημαντικό είναι το πρόβλημα στο δημοτικό σχολείο Καλλιμασιάς, όπου έχει καθυστερήσει η παράδοση των εργασιών επισκευής και διαμόρφωσης του κτιρίου.

«Μάλλον δεν θα είναι έτοιμο για τα εγκαίνια της σεζόν στις 11 Σεπτεμβρίου. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη λύση, το πρόβλημα είναι σύνθετο αλλά αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιανάρας.

Σε 27 σχολεία θα διατεθεί για επισκευαστικές εργασίες αντιμετώπισης προβλημάτων της καθημερινότητας ένα κονδύλι 188.000 ευρώ περίπου, το οποίο θα διαμορφωθεί από τις 106.500 ευρώ της σχολικής ΣΑΤΑ και περισσεύματα πιστώσεων που θα προστεθούν από τις εκπτώσεις άλλων εν εξελίξει έργων. Η μελέτη αναμένεται να  ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και τα έργα θα δημοπρατηθούν με άμεση προτεραιότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ