7.9.2015 17:12

Κουδούνι για 501 πρωτάκια

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

501 πρωτάκια θα διαβούν στις 11 του Σεπτέμβρη για πρώτη φορά την πόρτα των Δημοτικών σχολείων του νησιού μας, σε μια χρονιά που προμηνύεται δύσκολη από όλες τις απόψεις.

Τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό προβληματίζουν γονείς και εκπαιδευτικούς αφού χαρακτηριστικό είναι ότι κανένα απολύτως σχολείο δεν είναι πλήρες και το πρώτο κουδούνι βρίσκει το εκπαιδευτικό προσωπικό αποδεκατισμένο λόγω των συνταξιοδοτήσεων και του "παγώματος" προσλήψεων αναπληρωτών λόγω εκλογών.

Συνολικά ο μαθητικός πληθυσμός στα Δημοτικά σχολεία ανέρχεται στους 2990 μαθητές. Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά είναι συνολικά 825, 326 τα προνήπια και 499 τα νήπια.

Αύξηση στα Δημοτικά

Μικρή αύξηση του μαθητικού δυναμικού κατά 18 παιδιά σημειώνεται στα Δημοτικά σχολεία. Η αύξηση αυτή σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ρε, οφείλεται κυρίως σε παιδιά δημοσίων υπαλλήλων που μετατίθενται στη Χίο, αφού το δημογραφικό πρόβλημα της Χίου είναι δεδομένο.

Μείωση στα Νήπια

Αντίστροφα στα Νηπιαγωγεία  οι μαθητές μειώθηκαν κατά 64 σε σχέση με πέρσι. Την προηγούμενη χρονιά τα παιδιά σε Προνήπιο και Νήπιο έφταναν τα 889 ενώ φέτος αγγίζουν μόλις τα 825.

Η σχολική χρονιά πάντως προμηνύεται δύσκολη, τα σχολεία τα ανοίξουν στις 11 Σεπτεμβρίου για να κλείσουν για τις εκλογές και μετά με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς δεν θα γίνει πριν τον Οκτώβρη, οπότε και επί της ουσίας θα ξεκινήσουν κανονικά να λειτουργούν τα σχολεία μας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ