5.10.2012 9:31

Κόντρα περιφερειών - υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταφορά μαθητών

Στον αέρα βρίσκεται η μεταφορά 200.000 μαθητών σε όλη τη χώρα, μετά και τη χθεσινή απόφαση της Ενωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) με την οποία καταγγέλλουν το υπουργείο Εσωτερικών ότι με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του δεν επιλύει το οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΝΠΕ, εκφράζεται η πλήρη αντίθεσή τους στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθείται «γιατί δεν ενσωματώνονται τα συμφωνηθέντα μεταξύ υπουργείου και περιφερειαρχών και κυρίως γιατί δεν προβλέπεται η σύναψη προγραμματικής σύμβασης που θα καταγράφει με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την ανάληψη ευθύνης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους μεταφορείς για τις προηγούμενες οφειλές».
Παράλληλα, η ΕΝΠΕ επισημαίνει πως οι περιφέρειες ανέλαβαν μόνο για τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα μεταφοράς των μαθητών, που αποτελεί ωστόσο αρμοδιότητα των δήμων και σε αυτούς πρέπει να παραμείνει βάσει και του «Καλλικράτη». «Οι περιφέρειες και οι περιφερειάρχες κληθήκαμε στο παρά πέντε να βοηθήσουμε και το πράξαμε με όποιο πολιτικό προσωπικό κόστος, αλλά και κόστος για τον θεσμό, με μοναδικό γνώμονα τον μαθητή και την οικογένεια που δοκιμάζεται σκληρά από τα σκληρά οικονομικά μέτρα», τονίζεται στην απόφαση της ΕΝΠΕ.
Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ