1.8.2012 16:26

Κοινές δράσεις από τα Επιμελητήρια Χίου και Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Χθες, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Χίου συνάντηση των μελών των Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων Λέσβου και Χίου, στην οποία εξετάστηκαν κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της νησιωτικής περιοχής μας και παράλληλα αποφασίστηκαν κοινές δράσεις για τη στήριξη  της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύουμε.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι μεταφορές, θαλάσσιες και αεροπορικές. Επισημάνθηκε το ιδιαίτερα υψηλό κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, καθώς και η αναγκαιότητα καθημερινής διασύνδεσης μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, ακτοπλοϊκώς όλη τη διάρκεια του έτους και αεροπορικώς τουλάχιστον τους θερινούς μήνες.
Αποφασίστηκε η ανάληψη κοινών δράσεων από τα δύο Επιμελητήρια για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, όπως: α) κοινή συμμετοχή σε εμπορικές και τουριστικές εκθέσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό και β) υλοποίηση καμπάνιας στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων.
Επίσης, στο πλαίσιο των προσπαθειών προσέλκυσης περισσότερων Τούρκων επισκεπτών στα νησιά μας, αποφάσισαν να απευθύνουν κοινή επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία ζητώντας να επεκταθεί η διάρκεια παραμονής των επισκεπτών που εξαιρούνται από την έκδοση βίζας καθώς επίσης να επεκταθεί η εξαίρεση αυτή σε περισσότερες κατηγορίες Τούρκων πολιτών.
Τέλος, συμφωνήθηκε ανάλογες συναντήσεις να πραγματοποιούνται συχνότερα και με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σάμου, ενώ στη συνέχεια οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Επιτροπών παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης της 8ης Γιορτής Αγροτουρισμού, που διεξάγεται στο νησί μας, καθώς και στα περίπτερα των Επιμελητηρίων Λέσβου και Χίου που συμμετέχουν στην γιορτή.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ