Κοινωνία

13/10/15 11:43

τελ. ενημ.: 14/10/15 11:05

Κλήσεις με μορφή απόδειξης [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΙΟΥ

Το νέο τρόπο βεβαίωσης παραβάσεων αλλά και καταγραφής τροχαίων ατυχημάτων παρουσίασε ο Διοικητής της Τροχαίας Χίου Ι. Αραμπατζής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Αραμπατζής οι κλήσεις θα βεβαιώνονται πλέον με τη χρήση tablet, οι οποίες θα καταχωρούνται στο κεντρικό σύστημα του αρχηγείου της Αστυνομίας. Ο τροχονόμος μετά την πληκτρολόγηση της πινακίδας του οχήματος θα έχει τη δυνατότητα να δει κατευθείαν σε ποιον ανήκει το όχημα αλλά και τους βαθμούς στο point system.

Κατόπιν με μία εντολή η κλήση εκτυπώνεται από φορητό εκτυπωτικό μηχάνημα και παραδείτε με τη μορφή απόδειξης στον παραβάτη, στην οποία πάνω αναφέρεται η ημερομηνία, η ώρα και το είδος της παράβασης, το χρηματικό πρόστιμο καθώς και τα δικαιώματα του παραβάτη.

Αναφερόμενος στον νέο ηλεκτρονικό τρόπο καταγραφής των παραβάσεων ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου τόνισε ότι ο παραβάτης έχει δικαίωμα τριών ημερών να υποβάλλει ένσταση στην Τροχαία. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα η κλήση δεν παραγραφεί τότε καταχωρείται στο κεντρικό σύστημα και στη συνέχεια βεβαιώνεται ως δημόσιο έσοδο χωρίς καμία δυνατότητα ανάκλησης.

Να σημειωθεί ότι η Τροχαία έχει στην κατοχή της 6 tablet ενώ από μία συσκευή διαθέτουν ήδη τα Αστυνομικά Τμήματα Καρδαμύλων και Μαστιχοχωρίων.

Δείτε παρακάτω τον νέο τρόπο βεβαίωσης παραβάσεων:  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση