9.7.2013 10:00

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων από ΠΟΕ ΟΤΑ - έχουμε «πόλεμο» δηλώνει ο Μπαλασόπουλος

Για σύγκρουση «μέχρις εσχάτων» με την κυβέρνηση με αφορμή το σχέδιο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζεται η ΠΟΕ – ΟΤΑ, έχοντας προκηρύξει για σήμερα Τρίτη νέα 24ωρη απεργία. Έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοτικοί αστυνομικοί. Την Τρίτη θα συγκληθεί νέα γενική συνέλευση του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσουν στη συνέχεια.

Τη Δευτέρα, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, με την ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος ανέβασε τους τόνους, κηρύσσοντας «πόλεμο με την κυβέρνηση».

Νέα συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει σήμερα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Προς το παρόν έχει οριστικοποιηθεί ότι τέλος Ιουλίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και τέλος Σεπτεμβρίου η Δημοτική Αστυνομία.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης πρόκειται να φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου να βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.

Απομένει να διευκρινιστούν μια σειρά από ζητήματα, όπως τι θα γίνει με την φύλαξη των σχολείων αλλά και τα έσοδα που είχαν οι δήμοι από τις δραστηριότητες της δημοτικής αστυνομίας.

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ στη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς τη Δευτέρα έθεσε το θέμα της δέσμευσης της κυβέρνησης για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που δεν εφαρμόζεται με τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι αποτελούν μόνο το 12% του συνόλου του δημόσιου τομέα και τώρα οι ΟΤΑ αποτελούν σχεδόν τη μόνη δεξαμενή για την κινητικότητα. Ωστόσο, καθώς από την πλευρά των υπουργών διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης, οι δήμαρχοι εξήγησαν ότι πρέπει να βρεθεί λύση όσον αφορά τη φύλαξη των σχολείων, αλλά και στα έσοδα από τους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας.

Η δημοτική αστυνομία στον Πειραιά είναι απαραίτητη λόγω έλλειψης προσωπικού τονισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Την Τρίτη σημειώθηκαν μικροεπεισόδια εκτός του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας είχαν συγκεντρωθεί αποκλείοντας με τα αυτοκίνητα και τις μηχανές της υπηρεσίας τον δρόμο. Την ώρα που η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ εισερχόταν στο υπουργείο Εσωτερικών, δημοτικοί αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής, Σπύρος Τζόκας.

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, διέταξε στο μεταξύ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/237147/klimakosi-kinitopoiiseon...
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ