6.12.2012 19:03

Κλέψε ...αν τολμάς

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ

Από το 18o αιώνα έως και προχθές, τα πολύτιμα εκθέματα της βιβλιοθήκης Κοραή ήταν εκτεθειμένα στη διάθεση του κάθε επίδοξου.
Από χτες, όσοι  έκλεψαν, έκλεψαν. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει παράνομα τίποτα πια από τον ελεγχόμενο χώρο.
Η βιβλιοθήκη θωρακίστηκε με ηλεκτρομαγνητικό αντικλεπτικό σύστημα που αποτρέπει κάθε σκέψη κλοπής, γεγονός που διαπιστώσαμε στην πράξη με προτροπή του Χρίστου Μπελλέ.
« Έως τώρα είχε μονό πνευματική θωράκιση, από χτες έχει και αντικλεπτική,  με φρουρό το ίδιο μηχάνημα που προστατεύει και τη βιβλιοθήκη της Ρώμης», τονίζει ικανοποιημένος ο Χρίστος Μπελλές.                                                                                            Το γεγονός ότι το κόστος των 20.000 ευρώ καλύφθηκε κυρίως από χορηγίες και δευτερευόντως από  πιστώσεις του ιδρύματος, επιτρέπει στον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής να  τονίσει ότι  «οι χορηγοί είναι και πάλι κοντά», εντάσσοντας στις «πολιτικές χορηγίες» και την αμέριστη στήριξη που έχει από τον Κ. Μουσουρούλη.
Χτές ήλθε η διαθήκη του  Κοραή, σήμερα  το αντικλεπτικό, «αύριο» ακολουθεί το πυροσβεστικό σύστημα, μέσα σε  θητεία μόλις έξι μηνών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ