28.9.2015 11:24

Κλείνει ο Μηλιγκάς, ανοίγει το Θόλος

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

Στην απόφαση μεταφοράς του χώρου εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων από τον Μηλιγκά σε σημείο του Θόλους, προχώρησε σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας μετά τις συνεχόμενες καταγγελίες από τον Σύλλογο Περιβάλλοντος, ότι το προηγούμενο σημείο εναπόθεσης ήταν κοντά στις γεωτρήσεις της περιοχής με αποτέλεσμα να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας.

Ο νέος χώρος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο νέος χώρος βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις πρώην λατομείου, σημείο για το οποίο ο Δήμος θα λάβει σύντομα έγκριση για αποκατάσταση της λατομικής ζώνης.

«Λάβαμε αυτή την απόφαση γιατί πρόκειται για ένα σημείο που βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αδειοδότηση. Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θάβουμε τα ογκώδη αντικείμενα όπως καρέκλες, καναπέδες ή τηλεοράσεις. Είναι χώρος όπου προσωρινά μεταφέρουμε αυτά τα αντικείμενα και μόλις μαζευτεί μία ικανή ποσότητα, όχημα του Δήμου τα μεταφέρει στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου», εξήγησε στον «π» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης.

Σε ότι αφορά στη μεταφορά κλαδιών και το θάψιμό τους ο κ. Μπελέγρης σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία είναι στο πλαίσιο της αποκατάστασης της λατομικής ζώνης για την οποία θα αδειοδοτηθεί σύντομα ο Δήμος, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι καταγγελίες του Συλλόγου Περιβάλλοντος κάθε άλλο παρά ευσταθούν.

Τέλος ερωτώμενος για το δεύτερο σημείο εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων που θα αφορά τη Νότια Χίο, τόνισε ότι αυτό βρίσκεται κοντά στο Θολοποτάμι, κοντά στο πρώην λατομείο Βαλασάκη, σε χώρο όπου παλιά χρησιμοποιούταν ως νταμάρι από τους κατοίκους της περιοχής.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση στους δημότες προτού πετάξουν κάποιο ογκώδες αντικείμενο όπως πολυθρόνες, καναπές ή άλλα πράγματα δίπλα στους κάδους πρώτα να ειδοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας. Σε ότι αφορά στα κλαδιά θα ήθελα να παρακαλέσω, να κάνουν λίγη υπομονή ώστε σε ένα μήνα που θα λήξει η αντιπυρική περίοδος να μπορούν να προχωρήσουν σε καύση», κατέληξε ο κ. Μπελέγρης.

 

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Στην τελευταία καταγγελία του ο Σύλλογος Οικολογίας είχε αναφερθεί εκτενώς στην αδράνεια του Δήμου Χίου σημειώνοντας: 

"Χθες μπήκαμε στο Νταμάρι του Μηλιγκα και φωτογραφήσαμε την υφιστάμενη κατάσταση μετά το θάψιμο των κλαδιών και των σκουπιδιών  που επιχειρήθηκε πριν από μια εβδομάδα…. Με λύπη είδαμε ότι η κατάσταση συνεχίζεται… Οι φωτογραφίες δείχνουν το πρόβλημα. Τα περισσότερα σκουπίδια είναι πλέον θαμμένα στον χώρο …αλλά υπάρχουν  και κάποια καινούρια.

Τι να πούμε …Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέτοια  επιμονή και αναλγησία εκ μέρους των Δημοτικών μας αρχόντων… Δίπλα στις γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύεται ο Βροντάδος και σε απόσταση 70 μέτρων και σε ένα ξένο χώρο που ανήκει στον Άγιο Γιώργη του Βροντάδου παράνομα  και καταχρηστικά δημιούργησαν παράνομη χωματερή…

Νοιώθουμε πίκρα, λύπη αλλά και απογοήτευση….

Η όλη ιστορία αφήνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους τους Αντιδημάρχους καθαριότητας και περιβάλλοντος αλλά και τον ίδιο τον  Δήμαρχο. Εκθέτει και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Βρονταδου".


Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ