17.12.2014 19:48

Κλέφτες με εκλεπτυσμένο γούστο

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 100 ΕΤΩΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ

Αντιμέτωπος με μια περίεργη υπόθεση θα βρεθεί σήμερα ο διοικητής της Ασφάλειας Χίου, που θα κληθεί να εξιχνιάσει μια κλοπή διαφορετική από τις άλλες.

Στη συγκεκριμένη κλοπή δεν αφαιρέθηκαν πολύτιμα κοσμήματα, ή χρήματα, αλλά έπιπλα τουλάχιστον 100 χρόνων με αξία ανυπολόγιστη.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γ. Παπαδόπουλος και ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Χίου, Δ. Βρούζος, θα καταθέσουν σήμερα καταγγελία στην Ασφάλεια Χίου για την κλοπή μιας βιβλιοθήκης κι ενός γραφείου από το 1ο Γυμνάσιο Χίου, τα οποία χρονολογούνται τουλάχιστον 100 ετών.

«Όταν παραλήφθηκε το έργο, ο διευθυντής του Σχολείου διαπίστωσε ότι τα δυο αυτά έπιπλα, που υποτίθεται ότι απομακρύνθηκαν και φυλάσσονταν στην αποθήκη του Δήμου μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, δεν είχαν επιστρέψει στο χώρο του Σχολείου.  Ο ίδιος τα αναζήτησε στην αποθήκη του Δήμου και όταν δεν τα βρήκε ούτε εκεί απέστειλε έγγραφο επισήμως προς το Δήμο και ενημέρωνε για την κατάσταση, ζητώντας την επιστροφή των επίπλων. Όταν ενημερώθηκα σχετικά με το θέμα, προχώρησα κι εγώ σε σχετική έρευνα αλλά χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρει για το πώς έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής η κατάσταση ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΠ, Γ. Παπαδόπουλος.

 

Μέχρι τέλους

Τα ίχνη των επίπλων έχουν χαθεί κάπου στη διαδρομή από το Σχολείο μέχρι τις αποθήκες του Δήμου ή το αντίστροφο. «Όπως δείχνουν τα πράγματα σίγουρα κάποιος τα έχει πάρει και είναι στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας να αναζητήσει τον ή τους δράστες. Πρόκειται για πολύ σημαντικά έπιπλα που ανήκουν στο Σχολείο κι αποτελούν πέρα από τη χρηματική αξία τους, μέρος της ιστορίας του», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, δηλώνοντας αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος της. «Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία και όχι να την αφήνουμε στο έλεος των όποιων επιτήδειων», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ