1.10.2015 11:40

Κι όμως, αυτό το χρηματιστήριο της Ευρώπης είναι το καλύτερο στον κόσμο

Εν μέσω κατρακύλας στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω των ανησυχιών για την Κίνα και την παγκόσμια οικονομία, κι ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται προς το χειρότερο μήνα των τελευταίων τεσσάρων ετών, το χρηματιστήριο της Ρίγα στη Λετονία, κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη παγκοσμίως.

Το ράλι του χρηματιστηρίου της Ρίγα οφείλεται κυρίως στην μετοχή της ενεργειακής Ventspils Nafta AS, η οποία είδε τη μετοχή της να τριπλασιάζεται τον Σεπτέμβριο, μετά την αγορά 45 εκατ. μετοχών αξίας 80 εκατ. δολ., από την πετρελαϊκή Vitol SA. Μετά την αγορά το ποσοστό της Vitol ανήλθε στο 93%.

Η μετοχή της Ventspils κατέγραψε ράλι 30% μόνο τον Σεπτέμβριο στον δείκτη OMX Nasdaq Riga.

"Η Ventspils Nafta βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτών εδώ και καιρό και τώρα το ράλι αυτό μπορεί να προσελκύσει εκ νέου το επενδυτικό ενδιαφέρον στην χώρα και τη Βαλτική" τονίζει ο Andres Suimets της Swedbank AS.

Μόλις 5 από τις 93 χρηματιστηριακές αγορές που παρακολουθούνται από τo Bloomberg έχουν εμφανίσει κέρδη μετά τον Ιούνιο, απ' όταν δηλαδή οι ανησυχίες για την Κίνα, μετά την υποτίμηση του γουάν, προκάλεσαν παγκόσμιο sell off.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ