29.10.2019 14:47

Κι αν δεν τους σταματήσει η Αστυνομία;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακόμα μία οργανωμένη διαμαρτυρία μεταναστών και προσφύγων που προσπάθησαν να διαδηλώσουν βγαίνοντας στον δρόμο κινούμενοι προς το Χαλκειός, κατάφερε να ανακόψει η αστυνομική δύναμη της ΒΙ.ΑΛ. στο ύψος του Αγίου Χαράλαμπου το πρωί της Τρίτης.

Πρόκειται για την 4η διαμαρτυρία μεταναστών μέσα σε μία εβδομάδα αφού οι συνθήκες διαμονής στο hotspot της Χίου είναι πραγματικά τραγικές από κάθε άποψη. Με την κυβέρνηση να έχει βάλει το KYT της ΒΙ.ΑΛ. σε δεύτερο πλάνο, με τη λογική ότι προέχει η Σάμος και η Λέσβος, η κατάσταση που καθημερινά διαμορφώνεται στο Χαλκειός είναι πραγματικά τραγική.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη, με την Αστυνομία να παίζει καθημερινά πυροσβεστικό ρόλο προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να αποτρέψει γεγονότα που θα οδηγήσουν σε μία τετελεσμένη κατάσταση, αντίστοιχη του 2016, όταν μέσω οργανωμένης κινητοποίησης εκατοντάδες άτομα έφυγαν από το hotspot καταλαμβάνοντας επί αρκετές ημέρες το λιμάνι της Χίου.

Προς αυτή την κατεύθυνση οι ίδιοι οι Αστυνομικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου, ζητώντας επιπλέον δύναμη στη ΒΙ.ΑΛ. αφού υπό τις παρούσες συνθήκες η ανακοπή μίας μαζικής κινητοποίησης με σκοπό την κάθοδο στην πόλη καθίσταται σχεδόν αδύνατη από τις υφιστάμενες αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ