28.9.2019 1:51

Χρυσές διακρίσεις για τον "π" και το Politischios.gr

Η ομάδα αναμετρήθηκε με μεγαθήρια της ελληνικής περιφέρειας και κατάφερε να διακριθεί στο δημοσιογραφικό, τεχνικό και διαφημιστικό κομμάτι

Σημαντικές διακρίσεις, στο δημοσιογραφικό, τεχνικό αλλά και διαφημιστικό τμήμα απέσπασαν η εφημερίδα «Πολίτης» και το Politischios.gr, στο πλαίσιο των φετινών δημοσιογραφικών βραβείων για τα ελληνικά περιφερειακά ΜΜΕ που διοργάνωσαν η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την ανεξαρτησία και τη διαφάνεια σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών.

Ανάμεσα σε δεκάδες περιφερειακά Μέσα, τα περισσότερα εκ των οποίων υπερτερούσαν και αριθμητικά στο κομμάτι του προσωπικού αλλά και οικονομικά από άποψη πόρων και μέσων, ο «π» και το Politischios.gr, που διαχειρίζονται από μία ομάδα ηλικιακά νέων ανθρώπων, κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 4 βραβεία δύο χρυσά και δύο ασημένια ενώ είχαν προταθεί για 5 βραβεύσεις.

Τα βραβεία

  • Το Politischios.gr κατέλαβε το ασημένιο βραβείο ανάμεσα στα ελληνικά ενημερωτικά site της περιφέρειας για την 24ωρη πολυμεσική ενημέρωση που παρέχει στους αναγνώστες του με χρήση κειμένου, ήχου, βίντεο και φωτογραφιών. 

  • Παράλληλα απέσπασε ακόμα ένα ασημένιο βραβείο στην κατηγορία καλύτερου site στην προσαρμογή ειδησεογραφικού περιεχομένου σε mobile έκδοση.

  • Η πιο σημαντική διάκριση για την ομάδα του «π» ήταν η ανάδειξη του «Πολίτης Magazine» ως του καλύτερου microsite (δηλαδή site εντός του κυρίου site) για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους διαφημιζόμενους, με την κριτική επιτροπή να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα για ελληνικό περιφερειακό ΜΜΕ, το οποίο αντιμετωπίζει την ανάγκη των διαφημιζόμενων για προβολή με έναν ξεχωριστό τρόπο, κάτι που οδηγεί αυτόματα και στη μεγάλη αποδοχή των αναρτήσεων από το αναγνωστικό κοινό.

  • Τέλος η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολίτης» απέσπασε χρυσό βραβείο για τα καλύτερα εξώφυλλα, ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές περιφερειακές εφημερίδες.

Στην λαμπρή βραδιά, βρέθηκαν ο εκδότης και διευθυντής του «π» και του politischios.gr Παντελής Φύκαρης, ο συνιδιοκτήτης του «π» και υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος Κώστας Φάκος, η δημοσιογράφος του «π» Κυριακή Μαυριάνου, από το διοικητικό τμήμα η Έφη Σαρμουσάκη και από το διαφημιστικό τμήμα η Πελαγία Μαυρέλου.

Η βραδιά έκλεισε με B2B συναντήσεις της ομάδας του «π» με μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες της Αθήνας καθώς και συμφωνίες διαχείρισης δημοσιογραφικού περιεχομένου που θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Ο "πολίτης" οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια την Aegean Airlines και Astra Airlines για τη διαρκή τους στήριξη στην ομάδα μας, καθότι για μια ακόμη χρονιά ανέλαβαν τη μεταφορά μας από και προς την Αθήνα. 

Το ευχαριστώ του «π»

Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα, η νέα διοίκηση του «π» αποφάσισε να επενδύσει σε μία αλλαγή στρατηγικής, δίνοντας βάση κυρίως στην καταγραφή και αποτύπωση της τοπικής ειδησεογραφίας, μακριά από λάθη του παρελθόντος.

Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν λάθη, παραλείψεις ή ατοπήματα, η νέα στροφή του «π» έχει αγκαλιαστεί πέρα από κάθε αρχική προσδοκία από το αναγνωστικό κοινό, κάτι που πέρα από τη γενική αίσθηση της κοινωνίας έρχονται να επιβεβαιώσουν κάθε μήνα οι χιλιάδες προβολές σελίδων και οι χιλιάδες επισκέψεις από Χιώτες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Είμαστε ευτυχείς που η προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά, τα ξενύχτια μας κάθε Τετάρτη για να βγει η έντυπη έκδοση, η αγωνία μας να ανταποκριθούμε όσο πιο επαγγελματικά γίνεται στις απαιτήσεις των διαφημιζομένων μας που επενδύουν χρηματικά στον «π» και στο Politischios.gr, η 24ωρη αγωνία να μεταδώσουμε την πρώτη πληροφορία, αναγνωρίζονται πλέον κι εκτός Χίου.

Για εμάς τα βραβεία δεν αποτελούν αφορμή να πούμε ότι είμαστε καλύτεροι από άλλους. Άλλωστε ποτέ δεν κοιτάξαμε τι έκαναν οι άλλοι. Αποτελούν αφορμή να φθάσουμε στα επόμενα σκαλοπάτια και αυτά τα σκαλοπάτια είναι πολλά και σημαντικά.

Βγαίνοντας έξω από τον μικρόκοσμό μας, διαπιστώνουμε ότι η Χίος υστερεί σημαντικά στο κομμάτι της εξέλιξης των ΜΜΕ. Σήμερα κάναμε μία σημαντική αρχή, την οποία θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο και μέσο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αναγνώστες και διαφημιζόμενους - συνεργάτες.

Παντελής Φύκαρης - Κώστας Φάκος

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ