13.9.2022 11:49

"ΚΕΣΕΝ – ΑΕΝ – ΑΝΥΕ…υπάρχει λύση;;;"

Ανακοίνωση της ΠΕΣ ΝΑΤ

Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον, συμπαραστέκεται και ενώνει την φωνή της, με την φωνή των Σπουδαστών ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών, των καθηγητών ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών και ΑΕΝ/ Πλοιάρχων και Μηχανικών στον δίκαιο αγώνα τους για την άμεση επίλυση του οξυμένου προβλήματος των ελλείψεων στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή ΚΕΣΕΝ-Μηχανικών, στις 8 Σεπτέμβρη ο υπουργός, παρότι ήταν στο υπουργείο, αρνήθηκε προκλητικά να συναντήσει την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής, τους εκπροσώπους της ΠΕΜΕΝ και των εκπαιδευτικών και τους παρέπεμψε στο διευθυντή του. 

Ο Διευθυντής του υπουργού, σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή, ήταν αποκαλυπτικός, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και ότι "το υπουργείο ναυτιλίας δεν μπορεί να παρέμβει σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης" υπονοώντας τους ωρομίσθιους συνταξιούχους Ναυτοδιδάσκαλους και ότι "οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού" και κατέληξε αναφέροντας ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών στο ΚΕΣΕΝ Μηχανικών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κατάσταση στις ΑΕΝ/ Πλοιάρχων και Μηχανικών, που όπως φαίνεται θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην έναρξη της νέας Ακαδημαϊκής Χρονιάς από τις ελλείψεις Ναυτοδιδασκάλων. 

Είναι πλέον ορατή η επιθυμία και η γραμμή του Υπουργείου Ναυτιλίας και εν γένει της Κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημόσιας και Δωρεάν Ναυτικής Εκπαίδευσης βάζοντας ρότα για την Ιδιωτική παιδεία - εκπαίδευση όπως συμβαίνει για την Υγεία και την ασφάλιση.

Τέλος, ακούγονται πολλές φωνές για την αργοπορία των συναδέλφων στην Υγειονομική εξέταση από την Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ) για την απόκτηση του πιστοποιητικού τους. 

Να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε ΚΕΣΕΝ και ΑΕΝ με ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας, ώστε να μην μπει κανένα εμπόδιο στον επαγγελματικό προγραμματισμό των εν ενεργεία συναδέλφων μας.

Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση, Να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των Συναδέλφων μας.

Άμεση λύση στο σοβαρό πρόβλημα καθυστέρησης της Υγειονομικής εξέτασης των Συναδέλφων από την Ανώτατη Ναυτική Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ).

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ