2.11.2016 17:06

Κέντρο Παιδιού, Εφήβου και... Ενηλίκων [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Επιστημονικές υπηρεσίες και σε ενήλικες προσφέρει πλέον  το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. Τώρα που ενηλικιώθηκε και γιορτάζει τα 20 χρόνια της δημιουργικής λειτουργίας δημιούργησε την πιο πρόσφατη δομή του, το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων το οποίο εξυπηρετεί ήδη 150 ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

«Στο τμήμα μπορούν να απευθυνθούν ενήλικες με κάποιες ψυχιατρικές  και αναπτυξιακές δυσκολίες αλλά και άνθρωποι που ενδιαφέρονται να μπουν σε μια διαδικασία εσωτερικής αναζήτησης που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις δύσκολες απαιτήσεις της καθημερινότητας», δήλωσε στη συνέντευξη τύπου η υπεύθυνη του Τμήματος Ψυχολόγος Αμαλία Τσόκου.

Το Κέντρο δεν επαναπαύεται σε ότι έχει δημιουργήσει, αλλά θέτει στόχους και τους υλοποιεί. Στους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία μιας στεγαστικής δομής που φιλοξενεί Εφήβους και Ενήλικες με έδρα sτη Χίο ή άλλη πόλη tης Ελλάδας, όπως συμβαίνει και με το Κέντρο Ημέρας για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με Αυτισμό «στην αυλή του κόσμου», το οποίο στεγάζεται στη Αθήνα. Στους στόχους είναι και η δημιουργία μιας δομής που δυστυχώς δεν υπάρχει στη Χίο, για  παιδιά Προσχολικής Ηλικίας  με  ψυχικά προβλήματα αλλά και  οικογένειες που αντιμετωπίζουν  κρίσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ