27.1.2017 10:54

Κάτω τα χέρια από την Ειδική Εκπαίδευση

• ΦΩΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ: «Ή ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ»

Ενάντια στις ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα στα παιδιά που έχουν ανάγκη της μέριμνας επαγγελματιών ειδικής αγωγής στρέφεται για μία ακόμη φορά η πολιτεία, οδηγώντας τους θεραπευτές να υπογράψουν συμβάσεις με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χωρίς να τους διασφαλίζει τα αυτονόητα.

Εξηγώντας το πρόβλημα εκ μέρους των γονέων ο Γ. Πατεριμός ανέφερε:

«Στην ουσία αναγκάζουν τους θεραπευτές να υπογράψουν συμβάσεις χωρίς εγγυήσεις που θα ανανεώνονται κάθε χρόνο και που θα πληρώνονται σε 3 μήνες το λιγότερο. ‘

Η κυβέρνηση πήρε μία απόφαση να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής των θεραπευτών. Με το παλιό καθεστώς πληρώναμε τον θεραπευτή και καταθέταμε την απόδειξη στο ταμείο μας, και πέρναμε ένα ποσό. Τώρα ναι μεν η διαδικασία γίνεται πιο απλή για τους γονείς αλλά λέει στους θεραπευτές ότι θα πληρώνονται με όσα λεφτά θέλει το κράτος μέσα από ετήσια σύμβαση. Τι θα γίνει όμως αν κάποιος θεραπευτής δεν είναι συμβεβλημένος; Τότε θα αναγκαστούμε να τον πληρώσουμε εμείς εξ ολοκλήρου. Έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών και τώρα ήρθε και αυτή η εξέλιξη. Ή θα έχουμε τα παιδιά κλεισμένα στο σπίτι ή θα δεν θα τρώνε οι γονείς για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν θεραπείες».  

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες θεραπευτές ζητούν να μην συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός της Ειδικής Αγωγής, να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς, ώστε γονείς και παιδιά να έχουν δικαίωμα επιλογής θεραπευτών, να υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των χώρων ειδικής αγωγής θέσπιση όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της, η οποία οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων θεραπευτηρίων και στην ανεργία και μετανάστευση τους επιστήμονες ειδικής αγωγής»,ελεγαν χαρακτηριστικά έχονταςστο πλευρό τους και τους γονείς.

Συνοδεία αστυνομικών οι Δημοσιογράφοι στο γραφεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον προκλητική υπήρξε η στάση της τοπικής διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που απαγόρευσε την είσοδο των δημοσιογράφων στα γραφεία επικαλούμενη άνωθεν εντολές. Προκειμένου μάλιστα να μη ληφθούν πλάνα ή φωτογραφίες διατέθηκε και Αστυνομικός από την Ασφάλεια Χίου που συνόδευσε τους Δημοσιογράφους κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το κτίριο. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ