14.3.2014 10:34

Κάτι αρχίζει να κινείται

ΟΡΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΙΧΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Στις 20 Μαρτίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των γιατρών που θέλουν να εργαστούν με συμβάσεις στον νέο Πρωτοβάθμιο Οργανισμό Περίθαλψης.

Προς το παρόν μόνο πέντε έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνεργασίας για τη Χίο.

Τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν από τη Β` ΔΥΠΕ και στις μονάδες θα εγκατασταθούν μετά την υπογραφή των συμβάσεων τους, πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο.

«Η λίστα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα ήταν αυτή των συνεργαζόμενων από το 2012 εξωτερικών γιατρών και των διαγνωστικών ιατρείων που εξακολουθούν να δέχονται με πλαφόν δωρεάν ασθενείς στα ιατρεία τους. Μετά τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού των επισκέψεων οι ασφαλισμένοι πληρώνουν το γιατρό  για κάθε επίσκεψη», δηλώνει στον «π» η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Περιφερειακής  Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Χίου Αργυρώ Φλάμου. Η υπηρεσία στεγάζεται πλέον στην οδό Κουντουριώτου αρ. 15 στον δεύτερο όροφο, πάνω από την μπουτίκ Ψυχιά.

Πληρωμές

Παράλληλα  έχουν αρχίσει να επιλύονται κάποια προβλήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο οργανισμός λειτουργεί σωστά. Οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα, κανείς δεν είναι σε θέση να τους πληροφορήσει πότε θα μπορούν να ρυθμίσουν τις πολλές οικονομικές και ασφαλιστικές  εκκρεμότητες που έχουν με την υπηρεσία αφού ακόμη δεν έχουν κοινοποιηθεί ούτε οι απαιτούμενοι εγκύκλιοι για  τη λειτουργία του νέου θεσμού του Π.Ε.Δ.Υ.

Προς το παρόν καλύπτονται πλέον κάποιες πληρωμές νοσηλείων, ασφαλίστρων και παραπεμπτικών κάλυψης εξόδων μεταφοράς για περίθαλψη σε νοσοκομεία εκτός Χίου.

«Έχουν δρομολογηθεί κάποιες πληρωμές, δίνουμε προτεραιότητα στους αιμοκαθαριζόμενους, περιμένουμε οδηγίες για την κάλυψη των εξόδων και των εξετάσεων των μικροβιολογικών εργαστηρίων. Ας μην ανησυχούν οι συναλλασσόμενοι γιατί καλύπτονται από το εξάμηνο χρονοδιάγραμμα που ισχύει για την υποβολή των εγγράφων και την επιστροφή  των  χρημάτων που δικαιούνται», υπογραμμίζει η διευθύντρια των διοικητικών υπηρεσιών του παραρτήματος ΙΚΑ Χίου Αμαλία Κουκλινού. Εξελίξεις θα υπάρξουν πιθανότατα μέσα στον Απρίλιο

 Ελεγκτής

Η κατάσταση τείνει να εξομαλυνθεί και στο θέμα του Ελεγκτή Γιατρού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  δεν θα υπάρχουν στο διηνεκές προβλήματα για τους  ασφαλισμένους και τις υπηρεσίες , αφού οι θέσεις έχουν μειωθεί από τρείς σε μία. Η θέση έχει μεταφερθεί στα Νομαρχιακά νοσοκομεία, από την περασμένη εβδομάδα ελεγκτής έχει ορισθεί ο Επίκουρος γιατρός της Παθολογικής κλινικής Κυριάκος Βασιλείου, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το πρόγραμμα των ημερών και των ωρών που δέχεται τους ασφαλισμένους στο γραφείο του, αφού πρέπει παράλληλα να εξυπηρετεί και τα ενδονοσοκομειακά περιστατικά.

Προς το παρόν τους δέχεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 12:00 έως και τις 14:00, αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα αυξηθούν τόσο οι μέρες, όσο και οι ώρες .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ